szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balásy Gyula 4 milliárdos osztalékot tudott kivenni a reklámcégéből.

A járvány miatt meghosszabbított határidő előtti utolsó napon leadta a 2019-es pénzügyi mérlegét a New Land Media Kft. Ez alapján a kormány hirdetési kampányait menedzselő cég tavalyi forgalma 70,3 milliárd forint volt, 18 milliárddal több mint 2018-ban – írja a 24.hu.

Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. tavaly a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerződéslistája szerint 40,5 milliárd forintnyi megbízást kapott a kormánytól. Balásy cégei idén sem maradtak munka nélkül, a legújabb nemzeti konzultáció indulása előtt például 11,8 milliárdra szerződött velük Rogán minisztériuma, de a raktárkoncertekből sem hagyták ki őket.

A New Land Media most közzétett mérlegbeszámolója szerint Balásy Gyula a szeptember 25-én megtartott egyszemélyes taggyűlésen 4 milliárd forintos osztalékot szavazott meg magának a 2019-es 5,8 milliárdos nyereségből. Ez a cége 2013-ban még mindössze 8 millió forintos forgalmat ért el, amivel 800 ezer forintos nyereséget tudott felmutatni.

Megnéztük a szerződéseket - tavaly is haveri zsebeket tömött ki a Rogán-tárca

Nyilvánosak a Rogán-tárca legújabb szerződései, amelyek 2019 végéig listázzák a kifizetéseket. Tavaly ismét sok pénz ment el propagandára, költöttek emellett Szőcs Géza albérletére, a 2018-ban elhunyt Kerényi Imre által életre hívott Magyar Krónikára, és a szintén fideszes Kommentár Alapítványra, illetve kiemelten támogatták emellett az Aktív Magyarország programot is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira

Nagyot változik a MÁV internetes rendszere, teljesen átalakul az Elvira

Megkérdeztük, ki mit nyomogat olyan buzgón a mobilján!

Megkérdeztük, ki mit nyomogat olyan buzgón a mobilján!