szerző:
HVG Állásbörze
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járvány ellenére is lesz ősszel állásbörze Magyarországon.

A HVG Online Állasbörze november 3. és 5. között tart nyitva, és várja az érdeklődő álláskeresőket. Több ezren, akik új pozíciókat keresnek, mert elvesztették állasukat a vírusválságban, vagy egyszerűen váltani szeretnének, már regisztráltak az erre kialakított online felületen.

Idén ősszel a szokásoshoz képest kevesebb cég toboroz, de a 38 kiállító így is sok száz milliárd forintos árbevételt képvisel, és közel 1000 friss állásra keres jelentkezőt a börzén.

A járvány alapjaiban alakította át a hazai álláspiacot is, a magyar és a nemzetközi cégek működésének prioritásait. Százezrek veszítették el munkájukat az elmúlt hónapokban, és jelentősen mérséklődött az új állások száma. A piac kínálatiba fordult, és többszörösére nőtt az egy-egy pozícióért versengők száma. Ezért is fontos, hangsúlyozta Szauer Péter, a HVG vezérigazgatója, hogy az, aki munkát szeretne találni, mihamarabb regisztráljon az allasborze.jobline.hu felületen.

©

Az idei szezonban ez lesz az egyetlen olyan börze, ahol nagyobb számú kiállító lesz, és azt nem oktatási intézmény rendezi – tette hozzá a vezérigazgató.

Az online tér számos új és kényelmes megoldást kínál – vállalkozóknak és a látogatóknak egyaránt. A HVG börzéje azon állásajánlatokat gyűjti egy csokorba, ahol a cégek stabilan fejlődnek, és a mai nehéz körülmények között is toboroznak. Számukra ma szinte csak az online tér jelent kitörési lehetőséget, hogy megszólítsák az álláskeresőket. Ehhez kínál egy korszerű felületet a kiadó: a cégek online standokon fogják bemutatni tevékenységüket. Lehet velük "élőben" chatelni, de részt lehet venni a webináriumaikon is.

Az ország legnagyobb karrierexpóját a tízezres tömeget vonzó HVG Állásbörze és Karriernapokat a szokásos helyszínen, a Sportarénában csak jövőre rendezik meg, a HVG azonban addig is támogatni szeretné a munkaérőpiacon aktív partnereit.

A HVG e heti számában külön melléklet – a HVG Karrier iránytű – is foglalkozik a témával, regisztrálni pedig ITT lehet. A mellékletben számos szakmai kérdésre is keresik a választ a szerkesztők. Olyanokra például, hogy mekkora jövedelemre lehet számítani a Covid következtében, illetve miként változtak a munkakörülmények, milyen táv- és részmunkaidős állások születnek a járvány alatt, s hogyan kell a jelölteknek továbbképezni magukat, ha új állást keresnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját