szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel háromnegyedével esett vissza a korlátozások miatt a Wizz Air utasszáma és bevétele tavaly október és december között 2019 végéhez képest, így 115,9 millió euró lett a negyedéves veszteség. Úgy számolnak, hogy még két év forgalomkiesés átvészelésére is elegendőek a tartalékaik.

76,5 százalékkal esett vissza a Wizz Air bevétele 2020 utolsó negyedévében – jelentette be a légitársaság. A cégnek az egy évvel korábbi 10 millió helyett csak 2,26 millió utasa volt tavaly október és december között, a bevétel 637-ről 149 millió euróra esett vissza,

így 115,9 millió euró, azaz 41 milliárd forint veszteséggel zárták ezt a negyedévet.

A lezárások azt is jelentik, hogy a kiadások is csökkentek – az üzemanyagköltséget az egy évvel korábbi háromnegyedére csökkentették, a marketingre szánt kiadásokat is megfelezték. Ezen kívül a béreken is sokat spóroltak az utazási korlátozások alatt, az elbocsátások és fizetéscsökkentések eredményeként 58,2 helyett csak 33,3 millió eurót fizettek ki.

A közlemény idézi Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját, aki arról beszélt: a vállalat felkészült a bizonytalanságokra, a cél pedig az, hogy amint az átoltottság lehetővé teszi az utazási korlátozások feloldását, újrainduljanak.

A légitársaságnál úgy számolnak, hogy a tartalékaik elegendőek arra is, hogy még két év forgalomkiesést átvészeljenek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről