szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 444.hu arról írt, hogy az Auchan külön kérdőíves regisztrációt biztosít a munkavállalóknak. Később cáfolt az Operatív Törzs.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Soron kívüli oltási lehetőség nyílik az Auchan Retail Magyarország munkatársai részére – írta saját értesüléseire hivatkozva a 444.hu.

A lap szerint a lehetőség a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoporttal való együttműködésnek köszönhető. Azt is írják, hogy a cég ehhez külön kérdőíves regisztrációt biztosít, de az csak abban az esetben érvényes, ha a munkavállaló előzőleg már regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

„Az oltások tervezésével, illetve az oltóanyag biztosíthatóságával kapcsolatos döntések meghozatala az Operatív Törzs hatáskörébe tartozik”, vállalatunk pedig „felelős munkáltatóként mindenben együttműködik a honvédelmi tárca illetékeseivel az érintett munkatársai oltásának az oltási tervbe történő beilleszthetősége érdekében” – írta a lap érdeklődésére Varga-Futó Ildikó, a cég kommunikációs igazgatója.

Update

A 444.hu az operatív törzsnél is érdeklődött az állítólag soron kívüli oltás miatt, ahonnan az a válasz érkezett, hogy

ilyen döntés nem született, a hír valótlan.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére “az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a Covid–19 elleni vakcinát az egyik piacvezető, hetente több millió magyart kiszolgáló áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai”.

A kormányközeli lap értesüléseit az operatív törzs később cáfolta, mint írták, “nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!