szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Nem elég újraindítani a gazdaságot, dimenzióváltásra van szükség a Kavosz Zrt. elnöke szerint.

Új világ jön a koronavírus után, a nyitásra tudatosan és határozottan kell felkészülni vállalati és makrogazdasági szinten is – mondta a Magyar Nemzetnek a Széchenyi kártya programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója. Krisán László szerint a vállalkozásoknak

„mentális irányváltásra van szükségük”,

kiszámítható és tervezett üzletpolitika mellett, makrogazdasági szinten pedig az országra szabott egyedi gazdaságpolitikával alapozható meg a poszt-Covid-korszak sikeressége.

Elkerülhetetlennek nevezte az elhalasztott beruházások megvalósítását, de mint mondta, „nem a korábbi klisészerű újrakezdéssel, hanem komoly dimenzióváltással, ahol a vállalkozások megértik és alkalmazni kezdik a digitalizációt, az automatizációt, a K+F-et és a modernizációt, azaz a digitális transzformációt mint új elemeket, és megkezdik a tudatos munkaerőképzést”.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyenis Ágnes hvg360

A nagy halak még nagyobbak lettek, a kicsik aprók maradtak a válságban

A gazdagok még a koronavírus-járvány okozta krízisben is tovább gazdagodtak, míg a kockázatfélő kis ügyfelek a felpattanásból is kimaradnak. Az idén a távol-keleti részvények és az árutőzsdék lehetnek a slágerek – vélekedik Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezetője.

Ibrahimovic szerződést hosszabbított a Milannal

Ibrahimovic szerződést hosszabbított a Milannal

Bekapcsol, párosít, hallgat – mit tud most egy bluetooth-füles?

Bekapcsol, párosít, hallgat – mit tud most egy bluetooth-füles?

Ilyen lehet a talán utolsó kicsi-olcsó iPhone

Ilyen lehet a talán utolsó kicsi-olcsó iPhone