szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megvált egy jól prosperáló cégétől Orbán Győző, aki a tranzakcióval tisztán 800 millió forinthoz juthatott.

Eladta az egyik kizárólagos tulajdonában álló céget, a Nehéz Kő Kft.-t Orbán Győző – írja az Mfor.hu a társaság cégkivonatában szereplő adatokra hivatkozva. A vállalkozást Orbán Viktor miniszterelnök öccse, Orbán Áron alapította 2008-ban.

A vásárló a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt., amelyet 2016-ban szintén Orbán Áron alapított Bihari Lajossal közösen, aki mára egyedüli részvényese a cégnek. Az új tulajdonos át is nevezte a Nehéz Kő Kft.-t, már FuvarozNak Kft.-nek hívják.

Az Mfor.hu szerint a cég vételára bruttó 750 millió forint volt. Az összeget hitelből fizette a NAKK, amit a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Banktól vett fel. A dokumentumok szerint 644,1 millió forintot utaltak át Orbán Győzőnek, 105,9 milliót pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak közterhek címén.

A lap szerint Orbán Győző a vételár mellett a bruttó 185,7 millió forintos osztalékra is igényt tart, amelyből adózás után 156,3 millió forint maradhat. Vagyis az eladót 800 millió forint körüli összeg illetheti meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!