szerző:
Németh Róbert

Slágereit eddig több mint ötszázmilliószor hallgatták meg a Spotify-on. És ez csak a kezdet, gyanítjuk. Startfotó egy ígéretesen induló karrierről.

A Despacito után itt az újabb amerikai latinpop-szenzáció: a kubai anya és mexikói apa gyermekeként született kubai-amerikai Camila Cabello pályafutása a Fifth Harmony nevű tehetségkutatós lányzenekarban indult 2013-ban, ám egy évvel ezelőtt szólópályára lépett.

Már a Fifth Harmony tagjaként kijött két duettje, első szólódala, a Crying In The Club pedig 2017 májusában jelent meg.

Azt követte tavaly ősszel a Havana című sikerdal, melynek szerzői között ott van a kortárs pop Midász királya, Pharrell Williams, akinek a kezei között az elmúlt jó pár évben szinte minden arannyá változik. A dal egyik producere pedig az a Frank Dukes, aki dolgozott már a hiphopsztár Drake-kel, és a tavalyi év egyik könnyűzenei kulcsszereplőjével, Lorde-dal.

Ami egyébként Cabello dalainak közreműködőit illeti: az "új Despacito"-párhuzam csak félig-meddig igaz. A dalokat a sokkal inkább kívülálló Luis Fonsihoz képest azért az amerikai mainstream luxus-háttéremberei gondozzák, olyanok, mint a hiphopban utazó The Futuristics, Ryan Tedder, aki nemrég a U2-val is dolgozott, vagy a többek közt Rihanna és Calvin Harris felől ismerős Brittany Hazzard, vagy éppen Skrillex. És még sokan mások – ez ebben az esetben nem afféle könnyű fordulat, hiszen tényleg tucatnyi stúdiószakember alkotta meg Camila első nagylemezét.

A Havana klipjét eddig több mint 400 millióan nézték meg a Youtube-on. De nem ez a csúcsbeállítás, hanem az, hogy az amerikai slágerlista poprádiós játszási rangsorát senki nem vezette szólóelőadóként olyan hosszú ideig az elmúlt öt évben, mint Cabello tavaly októberben megjelent száma (e pillanatban egyébként már éppen nem ő az első, hanem Ed Sheeran).

Camila című debütáló szólólemeze holnap jelenik meg.

New York Times ma hosszú cikket szentelt neki, míg a Guardian a lehetséges öt csillagból négyet adott megjelenés előtt álló szólólemezének.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Ha ez igaz, tényleg végünk: a klímaváltozás beindíthatja a kihalási dominóeffektust

Ha ez igaz, tényleg végünk: a klímaváltozás beindíthatja a kihalási dominóeffektust

Kína "agresszív gazdasági terjeszkedését" bírálta az amerikai alelnök

Kína "agresszív gazdasági terjeszkedését" bírálta az amerikai alelnök

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk