szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Második alkalommal szervezik meg A zene éjszakája – csak klasszikusan című eseményt, ennek keretében november 17-én, nyolc budapesti szórakozóhelyen adnak éjfélig klasszikus zenei minikoncerteket.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ együttesen hirdették meg A zene éjszakája – csak klasszikusan elnevezésű eseményt (részletes program erre). A minikoncerteket november 17-én, Budapest napján adják majd este hat óra és éjfél között, 1873-ban ugyanis ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.

A rendezvény keretében nyolc olyan belvárosi helyszínen – klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban – élvezhetik a látogatók a klasszikus zenei koncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. Az estén a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és Fischer Annie-ösztöndíjasok fognak fellépni, és előadásukban többek között Monteverdi, Vivaldi, Mozart, Paganini, Beethoven, Dvořák, Csajkovszkij, Ravel, Albeniz, Bartók, Gershwin, Joplin, Bernstein és Piazzolla műveiből hallhatók majd ízelítők.

Helyszínek: Mika Tivadar Mulató, Szimpla Kert, Magvető Café, Kék Ló Budapest, Jelen Bisztró, Mazel Tov, Kazimír, Három Holló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára