szerző:
hvg.hu

Figyelem, játék! Az alábbi plakáton két hibát is elrejtettek a készítők, illetve lefelejtették a Turandot című opera magyar főszereplőjét is.

A Corvin-negyednél, az Üllői úton fotózták le a jövő évi Budapesti Nyári Fesztivál egy plakátját, amely több okból is nagyon rosszul sikerült - hívta fel a plakátra a figyelmünket egy olvasónk. A legnagyobb szarvashiba a képen, hogy Giacomo Puccini legutolsó, először 1926-ban bemutatott Turandot című operáját Giuseppe Verdi műveként hirdeti.

A második hiba, hogy a rabszolgalány Liút alakító Cristina Pasaroiu operaénekes nevét is elírták: így most a hirdetőoszlopon a román művész Pararoiuként szerepel. Nem hiba, de értetlenül állunk az elgondolás előtt, miszerint a plakátot megtervezők nem tartották fontosnak, hogy a címszereplő felkerüljön az oszlopra, így a Turandotot alakító Rálik Szilvia nevéről csak a fesztivál weboldalán, a szabadter.hu-n értesülhetünk. Itt egyébként már helyesen írták Pasaroiu nevét, és az opera szerzőjének a nevét is helyesen tüntették fel.

©

A plakátbakival kapcsolatban megkerestük a Budapesti Nyári Fesztivált is. Azt válaszolták, hogy a tévedést még a hétvégén észlelték, és azonnal javították is, de a gyártás hosszabb folyamat, emiatt a javított, helyes plakátok majd csak szerdán kerülnek ki az oszlopokra. "A hibáért mindenkitől elnézést kérünk" - írták közleményükben.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Ez történt: bezárták a torrentoldalt; beindultak a mémgyárak

Ez történt: bezárták a torrentoldalt; beindultak a mémgyárak

Kutyapárt: Rekordnézettsége volt az MTV-nek. Kívülről

Kutyapárt: Rekordnézettsége volt az MTV-nek. Kívülről

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Csapatmunka: Schmidt Máriáék valahogy ismét jól jártak

Csapatmunka: Schmidt Máriáék valahogy ismét jól jártak

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit