szerző:
hvg.hu

Évek óta vitatkoznak a rajongók, hogy vajon mi történt a Maffizózók című kultikus sorozat végén: meghalt-e a főhős vagy sem. Most választ kaptak - már ha számít, mit tervezett az író.

A Maffiózók záró jelenétben Tony Soprano (akit az azóta elhunyt James Gandolfini alakított) egy klasszikus amerikai étkezdében ül a családjával. A jelenet feszült, nem egyértelmű, hogy a többi vendég közül éppen vadászik-e rá valaki. Aztán halljuk, hogy nyílik a bejárati ajtó, Tony felnéz, és a kép elsötétül.

A sorozatok reneszánszát elindító, meghatározó erejű műsor idén 20 éves lett, az alkotója, David Chase, pedig véletlenül elszólta magát, ő hogyan tervezte befejezni. Ezt már csak azért is nagy szó, mert eddig a Maffiózók készítői tartózkodtak arról, hogy bármilyen irányba befolyásolják a nézők véleményét, vitáit.

A nagy leleplezést a rutinos újságírópárosnak, Alan Sepinwallnak és Matt Zoller Seitznek köszönhetjük, akik a The Sopranos Sessions című könyvük kapcsán beszélgettek Chase-szel, mikor az író elismerte, hogy már két éve tervezte a haláljelenetet, bár eredetileg máshogyan képzelte el.

Seitz itt visszakérdezett:

Tisztában van vele, hogy épp most hivatkozott úgy a befejezésre, mint “haláljelenet”?

Utána hosszú csend következett, majd Chase válasza: "B....átok meg, fiúk."

Az is kiderült, hogy Chase nyitott befejezést akart, nem egyértelmű haláljelenetet. Mikor Sepinwall és Seitz direkten rákérdeztek, hogy akkor Tonyt megölték-e az utolsó jelenetben, Chase visszatért a titokzatoskodáshoz:

Erre a kérdésre nem válaszolok.

(Daily Mail)

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Vajna Tímea az Instagramon üzent elhunyt férjének

Vajna Tímea az Instagramon üzent elhunyt férjének

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

64 magos processzort ad ki a Huawei, csak úgy emlegetik: szuperchip

64 magos processzort ad ki a Huawei, csak úgy emlegetik: szuperchip

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Az év legszomorúbb napja igazából kamu

Az év legszomorúbb napja igazából kamu