szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tegye fel a kezét, aki elhitte, hogy Tarr Béla nem nyúl többet mozgóképes műfajokhoz.

Tarr Béla a hvg.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy A torinói lóval 2011-ben lezárta életművét. A mozgóképben rejlő lehetőségek viszont továbbra is megmozgatják.

A Missing People című projektje a bécsi társadalom alján vegetáló emberekről szól, kirekesztettekről, hajléktalanokról, szegénységről. Az osztrák főváros állítólag a világ legélhetőbb városa, ehhez képest Tarr néhány hosszú snittben emeli ki ezeket a társadalmi ellentmondásokat azzal, hogy olyan közegben, helyszíneken mutatja ezeket az embereket, ahová általában nem lenne bejárásuk.

A film szorosan illeszkedik Tarr korábbi munkáihoz. 2004-ben például a Visions of Europe (Európa-képek) szkeccsfilmben szereplő Prológus című rövidfilmben egy snittben vette fel az ételosztásra váló emberek sorát.

(Cineuropa)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!