szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barabás a hazai zenei élet egyik legkülönlegesebb alkotó-előadója. Zenéjében a jazz a „kályha”, ám nem ragad le a műfaj tradicionális megközelítésénél, szerzeményeiben az elektronikus tánczene, a funk, a soul és az artpop elemei keverednek izgalmasan.

Barabás Lőrinc az utóbbi időben három formációval koncertezik rendszeresen. A Barabás Lőrinc Quartet és a Random Szerda mellett szóló Live Actjével lép fel és turnézik itthon és külföldön egyaránt.

A most megjelenő algorythms című album az elmúlt időszakban az utóbbira írt szerzeményeit foglalja össze. Barabás eddig két szólólemezt adott ki (Sastra 2013, Elevator Dance Music 2015) – ezekhez képest a mostani zenei anyagban fontosabb szerepet kapnak a billentyűs hangszerek. A lemez a zongora, fender rhodes és szintetizátor hangszíneket vegyíti a trombita hangjával az alapvetően repetitív zenei közegben, melyben kortárs elektronikus, jazz és népzenei hatások is fellelhetők.

Utazós, filmzeneszerű anyag ez hol meditatív, hol táncosabb hangulattal.

A lemez, melyet Barabás Lőrinc április 27-én mutatott be Budapesten, a Fonóban, fizikai formátumban egyelőre egy CD-szerű borítóval ellátott pendrive-on jelent meg, limitált példányszámban (hamarosan CD-n is kapható lesz). A neten itt és most hallható először.

Mutatjuk is.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

A szakmai szervezet szerint a webáruházak március 8-a után is zavartalanul működhetnek

A szakmai szervezet szerint a webáruházak március 8-a után is zavartalanul működhetnek

Dobrev Klára koronavírusos

Dobrev Klára koronavírusos