szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett az előzetes a várva várt filmhez.

Egyetlen stúdió sem vállalta Martin Scorsese eszementen drága ötletét, miszerint a legújabb filmjéhez digitálisan fiatalítsák meg sztárszínészeit:

Robert de Nirót konkrétan kerek harminc évvel.

A The Irishman című filmet végül a Netflix gyártotta, potom 125 millió dolláros költségvetéssel. A film Frank Sheeran (Robert de Niro) szakszervezeti tisztviselő és feltételezett bérgyilkosról és Jimmy Hoffa (Al Pacino), a fuvarosok szakszervezetének rejtélyesen eltűnt vezetőjéről szól.

A forgatókönyv Charles Brandt 2003-as "Hallom, szobafestő vagy!" (I Heard You Paint Houses) című bestselleréből készült. A regény azt igyekszik feltárni, pontosan milyen kapcsolat lehetett Sheeran és a Bufalino maffia között.

Mivel a cselekmény több évtizedet felölel, és a főhőst alakító Robert De Nirót különböző életkorúként jelenítik meg. Itt jön a képbe a maszkmesterek mellett a VFX digitális technológia, amelyet az az Industrial Light & Magic fejlesztett ki, amelyet még George Lucas alapított.

Scorsese igazi mestercsapatot trombitált össze a filmjéhez, akik között a főszereplőkön túl olyan számára kedves, visszatérő arcokat is találunk, mint Joe Pesci vagy Harvey Keitel. De feltűnik még majd a képernyőn Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Sebastian Maniscalco is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!