szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A műsornak mennie kell tovább.

Tragikus hirtelenséggel halt meg január 4-én Gesztesi Károly színművész, mikor éppen a Bánfalvi Stúdió turnébuszához sietett.

A színész a stúdió három darabjában is szerepelt, halála után pedig el kellett dönteniük, hogyan tovább. Horváth Csaba, a stúdió rendező-producere a Borsnak mondta el, kik veszik át végül Gesztesi szerepeit:

“Kegyetlen ez a helyzet, lehetetlen úgy kezelni, hogy ne fájjon. Szinte együtt éltünk, a sok-sok utazás miatt. Mindannyian tudjuk, hogy Karcsit pótolni nem lehet. Igyekeztünk olyan kollégákat találni, akik méltón töltik be a helyét. Az előadásokat megtartjuk, őrizzük az emlékét.

A Páratlan párosban Beleznay Endre, a Nicsak, ki lakik itt?! című darabban Harmath Imre, a Miniszter félrelépben pedig Németh Kristóf veszi át a szerepét.

Beleznay Endre a lapnak azt mondta, volt olyan verzió is, hogy egyáltalán nem játsszák tovább Gesztesi darabjait.

Harmath Imre pedig a gyásznak arról az aspektusáról beszélt, hogy mennyire ott érzik még az előadásokban elhunyt kollégájukat:

Minden mondat mögött a Karcsit látjuk. Szakmai, emberi becsületből, felelősségérzettel elvállalom, de amikor elkezdtem nézni a videófelvételt az előadásról, le kellett állítanom pár perc után, mert… nem ment.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Meghalt Gesztesi Károly

56 évesen elhunyt Gesztesi Károly színész - írta szombaton délután a Blikk.hu.