szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nehezen viseli a bezártságot Sas József, akinek ráadásul agyvérzése következményeivel is meg kell birkóznia. A színész, színigazgató azonban sokkal inkább aggódik azokért az idősekért, akik egyedül kénytelenek átvészelni ezt az időszakot.

"Bodrogi is azt mondta, hogy én még egyhelyben nem láttalak soha, úgyhogy ez valóban így van, (...) de most ezt nagyon nehezen viselem már" – nyilatkozta telefonon az ATV-nek a Jászai Mari-díjas színész, rendező.

A művészről a családja gondoskodik, ő viszont értük aggódik. Azonban ugyanilyen mélyen megérintik azok a sorsok is, amiket a híradásokban lát.

"Én elsősorban azokat féltem, akiket látok kórházak közelében, lakókat, látom az idősebb embereket, még van nálam is idősebb talán egy-kettő, (...) aztán féltem a családomat, nagyon, feleségem, fiam, lányom, unokáim, nem mindegy" – mondja Sas József, aki együttérez a színész társadalommal, amely most tétlenségre van ítélve. A helyzetet azonban nem látja tragikusnak. Sőt, már egy új előadás tervével is foglalkozik kollégáival.

"Száz évvel ezelőtt a színészt még a temető árkába temették. Ahhoz képest most jobb. (...) Én azért tudok erről egyáltalán beszélni, mert ugyanolyan a sorsom, mint a kollegáimé. Egy az egyben ugyanaz. (...) Tehát hiába csinálunk egy új darabot, azt majd talán novembertől tudjuk játszani. Merthogy csinálunk, az biztos! Mert nem bírjuk ki, hogy ne csináljunk egy újat, (...) és a máról fog szólni" – jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

A tavalyinál is drágább lesz idén nyáron a Balaton

A tavalyinál is drágább lesz idén nyáron a Balaton

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére