szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Csepeli Lelkészi Kört megalapító Hantos Jenő munkáját is így ismerték el.

Díszpolgárrá választották Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztort, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítóját – közölte a XXI. kerületi önkormányzat.

Mint írták, Tarlós István két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest „nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott, és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg”. Főpolgármesteri munkássága során „mindvégig szívén viselte” Csepel és a csepeliek ügyét, és neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak.

Tarlós István nem csupán felismerte, hogy Csepel Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka, hanem a kiváló adottságokkal rendelkező kerületet bekapcsolta Budapest vérkeringésébe és nagymértékben hozzájárult a kerület arculatának megújításához”

– fogalmaztak.

Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor elévülhetetlen érdemei közé tartozik a Csepeli Lelkészi Kör létrehozása. Lelkipásztorként nem csupán a gyülekezetéért kívánt tevékenykedni, hanem a tágabb közösségért, a csepeli lakosokért. „Zászlóhordozója” volt olyan szimbolikus jelentőségű ügynek, mint a Tanácsház utca átnevezése Károli Gáspár utcává, amely 2011-ben valósult meg – olvasható a kerület közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Újra leállították a román bajnokságot, ezúttal végleg

Újra leállították a román bajnokságot, ezúttal végleg