szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Június végén tartották a helyi pride fesztivált az ausztriai Linzben. Ehhez csatlakozott a helyi katolikus gyülekezet ifjúsági csoportja, a Grüner Anker egy kedves gesztussal: egyházi engedéllyel fellobogózták a Szent József-templomot egy szivárványzászlóval – írta a humenonline.hu

„A sokszínűségért, az összetartozásét és a toleranciáért. Az isteni szeretet nem ismer határokat. A plébániával egyetértésben a Grüner Anker kifüggesztette a szivárványzászlót az azonos neműek és a különböző identitások elismeréséért és egyenjogúságáért” – idézte a humenonline.hu az ifjúsági csoport Facebook oldalát.

A plébánia honlapján azt írják, hogy a zászló a tolerancia és az elfogadás szimbóluma, ami kifejezi az életformák sokszínűségét, ahogy a reményt is. Azért döntöttek a szivárványzászló alkalmazása mellett, mert idén elmaradt a linzi pride felvonulás a koronavírus-járvány miatt, de így kifejezhették szolidaritásukat az LMBTQ emberekkel. „Az evangéliumi örömhírnek a szeretet az alapja, és nem tesz különbséget az emberek között a szexuális orientációjuk alapján. Mindenki Isten szeretett gyermeke. Kitartunk amellett, hogy a saját nemükhöz vonzódó emberek és a nemi identitások elleni semmiféle diszkriminációnak nem lehet köze a keresztény princípiumhoz. Mi mindenkit várunk, hogy velünk ünnepeljen, mindenkit befogadunk, nálunk lelki hajlékra talál” – írta az ifjúsági csoport.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

Sławomir Sierakowski: Európa megmenti populistáit

Sławomir Sierakowski: Európa megmenti populistáit

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – negyedik nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – negyedik nap