szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EU új kezdeményezésében nyári olvasmányokat ajánlanak az európaiaknak. A kormány választásában nem fognak csalódni.

Nyáron nemcsak a magyar, hanem az európai törvényhozás is leáll, de ez nem jelenti azt, hogy Brüsszel augusztusban nem nyújt semmilyen izgalmat. Most például nyári olvasmányokat ajánlanak, hogy legyen mivel eltölteni a szabadidőt.

Az Európai Unió nemrég indította el új kezdeményezését, melynek lényege, hogy a tagállamok Állandó Képviseletei kiválasztják hazájuk egy könyvét, amit szerintük minden európainak érdemes elolvasnia. Az „Európa olvasói” elnevezésű felhíváshoz 16 tagország csatlakozott, köztük Magyarország is, mely ma került sorra a listán.

A magyar képviselet nem sokat kockáztatott, amikor egy igazi klasszikust választott:

Szerb Antal 1937-ben megjelent klasszikusát, az Utas és holdvilágot.

Érdemes egyébként a teljes listát végig böngészni, mivel az Andersen-meséktől a történelmi regényekig minden helyet kapott rajta.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Szerb Antal és Nádas Péter is felkerült egy horvát könyvlistára

Nádas Péter Párhuzamos történetek, illetve Szerb Antal Utas és holdvilág című regényét az év legfontosabb könyvei között méltatják horvát kritikusok az egyik legolvasottabb országos terjesztésű napilap, a Jutarnij list szombati összeállításában.

hvg.hu Élet+Stílus

Botlatókövet kap Szerb Antal

Halálának 75. évfordulója alkalmából botlatókövet fognak avatni az író utolsó szabadon választott lakhelyénél, a Hűvösvölgyi út 81. szám alatt.

Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában

Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Olasz ritkaság: eladó egy Ferrari motoros Lancia Thema 8.32

Olasz ritkaság: eladó egy Ferrari motoros Lancia Thema 8.32