szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész kiállt az egyetem autonómiájának megcsorbítása ellen tiltakozó diákok molinója elé.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Stohl András is kiállt őrségbe a Színház- és Filmművészeti Egyetem elé, amit diákok foglaltak el, így tiltakozva az intézmény autonómiájának kormány által történt megnyirbálása ellen. A színész ki is posztolta a közösségi oldalára az eseményt, a fotón az is látszik, hogy maszkot viselt.

Az SZFE szeptembertől alapítványi formában működik tovább. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett, akinek kinevezése ellen hetek óta tiltakozik az egyetem több munkatársa és a diákság, utóbbiak tárgyalni sem akarnak a kuratóriumi elnökkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott

Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott

Csonka András is koronavírusos

Csonka András is koronavírusos

Marabu Féknyúz: Szuperkupa

Marabu Féknyúz: Szuperkupa