szerző:
D.A
Tetszett a cikk?

A kormány 358 millióból vásárolja meg az ingatlant, további 25 milliót pedig egy egész alakos bronzszoborra költenek.

A kormány elkötelezett a 2016-ban elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző „emlékének ápolása, szellemi hagyatékának megőrzése mellett”, ezért megveszik és emlékházzá alakítják budafoki otthonát.

A hétfő este közzétett határozat szerint 358 millió forintot szánnak az ingatlan megvásárlására (a kincstári díjakat nem számítva) és további 25 milliót egy egész alakos bronzszoborra. A vásárlás a művész által csaknem húsz évig vezetett Nemzeti Filharmonikus Zenekar javára történik, amelynek bevonásával kell Kásler Miklós miniszternek javaslatot tennie a Kocsis Zoltán Emlékház szakmai programjára és a működtetéséhez, valamint az ingatlan felújításához kapcsolódó feladatokra „a szükséges forrásigény bemutatásával”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladó Walter Röhrl ikonikus Martini festésű Lanciája

Eladó Walter Röhrl ikonikus Martini festésű Lanciája

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból