szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pályatársai emlékeznek a vasárnap elhunyt Sas Józsefre.

Gálvölgyi János szerint Sas József akkora művész volt, mint Latabár Kálmán, Rátonyi Róbert, vagy Hofi Géza. Az ATV-nek azt mondta, "nem csak tőle kell elbúcsúzunk, hanem egy műfajtól is, aminek azt hiszem egyszer és mindenkorra vége lett. Mert egyrészt ott volt ez a színház, a Mikroszkóp, amit megszüntettek, és helyette azóta sincs úgymond szinte semmi."

Gálvölgyi nemcsak kollégája, hanem a barátja is volt, szinte napi kapcsolatban álltak. Hernádi Judit is többször dolgozott vele a TV-ben, aztán Sas hívta a Mikroszkóp Színpadra is. Hernádi arról beszélt, most szilveszterkor "eszében volt", hogy felhívja a humoristát, de végül nem tette meg. Ezt már nagyon bánja.

Valahogy mindig elkövetjük ezeket a hibákat, hogy nem akkor szeretünk valakit, meg nem akkor értékelünk valakit, amikor éppen ott van, és kéne.

Sas József 82 éves korában hunyt el. A művészt január 5-én kellett kórházba szállítani koronavírus-fertőzés miatt. Sajtóértesülések szerint oxigént kapott, de tudata tiszta volt, mindennap beszélt a családjával. Sas nemcsak életkora miatt tartozott veszélyeztetett csoportba, épp ezért a hírek szerint "a széltől is óvták" a járvány alatt, mégis elkapta a fertőzést.

Sas József három éve, orvosai tanácsára vonult vissza a munkától. Tavalyelőtt Thaiföldön járt feleségével, majd 10 nappal a hazaindulásuk előtt kétoldali sztrókot kapott. A művész ezután hónapokat töltött kórházakban és rehabilitációs intézetekben. Felesége akkor azt nyilatkozta: férje nagyon lassan gyógyul, "ez a betegség rosszabb, mint a rák".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt

Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Jelentősen csökkent az autólopások száma tavaly – itt a lista a legnépszerűbb márkákkal

Jelentősen csökkent az autólopások száma tavaly – itt a lista a legnépszerűbb márkákkal