szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Bella Figura a XXI. századi párkapcsolatokról és emberi viszonyokról szól.

Yasmina Reza 2015-ben megjelent darabjában a hétköznapok humora, a mindannyiunk számára ismerős abszurd véletlenek és az emberi kapcsolatok szövevényes hálója áll a középpontban – olvasható a Vígszínház ismertetőjében.

Az anyai ágon magyar származású Yasmina Reza darabja egy furcsa születésnap története, ahol nemcsak párok találkoznak és lepleződnek le, hanem az emberi kapcsolatok fonákságai is. Boris épp odaviszi vacsorázni a szeretőjét, ahol a felesége legjobb barátnője ünnepli az anyósa születésnapját.

A vígszínházi bemutatót rendező Török Ferenc szerint hétköznapi életünket is tragédiák és komédiák közé szorítva éljük, talán pont ezért hiteles és valóságos Yasmina Reza világa. „Nem kategóriákban gondolkodik, hanem emberekben. A népszerűsége is ebből fakad: nagyon emberi” – magyarázta a a rendező, hozzátéve, hogy ez a darab nagy lehetőség mind az öt színésznek, hiszen nagyon mai, hétköznapi komédia, de a legfinomabb francia nívón.

A történet szinte banális, egy furcsa születésnap végig izgalmas fordulatokkal, és ahogy haladunk előre a cselekményben, sok apró titkokra is fény derül. A realitás sokszor szürreálisnak hat a Bella Figura titokzatos világában”

– mondta Török Ferenc.

A Bella Figura című darabban Petrik Andrea, Kovács Patrícia, Halász Judit, Stohl András és Wunderlich József játszik.

Yasmina Reza Franciaország egyik legelismertebb drámaírója, színházi munkáit 35 nyelvre fordították le, darabjait Európa legnevesebb színházaiban mutatják be, és Amerika-szerte is sikerrel játsszák. A színház közleményben idézték a szerzőt is, aki egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a darabjait mindig vígjátékként határozták meg, de szerinte tragédiák. Vicces tragédiák, de tragédiák.

Az előadást – amely egyelőre kizárólag Magyarországról tekinthető meg – február 27-én 19 órakor láthatja felvételről a közönség.

Nemcsak alakította, hanem mélyen megélte a szerepeit - Börcsök Enikőre emlékeznek

A Vígszínház társulatának számtalan kitüntetéssel, köztük Jászai Mari-díjjal elismert tagjára, Börcsök Enikőre emlékezve online bármikor megtekinthető a Kvartett című darab.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket

Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket

Megnézték, a régióban hol támogatják leginkább a home office-t

Megnézték, a régióban hol támogatják leginkább a home office-t

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is