szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre kevés hivatalos nyoma létezik a filmnek, de az újság szerint már szereplőket is kerestek a politikai krimihez.

A 24.hu birtokába jutott levél alapján fikciós nagyjátékfilm készül a 2006. őszi eseményekről, amelyben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is. Az újság úgy tudja, a filmhez már folyik a szereplőválogatás, de ennek nyoma egyelőre alig van.

A levélben a tartalomból is bekerült részlet: “Amikor egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak” - áll a szövegben.

Az újság két nevét nem vállaló színésszel is beszélt, akit megkerestek a castingosok, nekik azt állították, a politikai kriminek nemzetközi stábja és angol rendezője is lesz. Elmondásuk szerint hangsúlyozták feléjük, hogy ez nem politikai állásfoglalás.

A Tétényi úti címre bejegyzett MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen. A projekt mellett 800 millió forintos filmgyártási költség szerepel, amelynek a törvény szerint 30 százalékát, vagyis 240 millió forintot teheti ki az adókedvezmény formájában kapott támogatás.

A MEGA FILM Kiadó Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa a hazai filmes berkekben jól ismert Kálomista Gábor, de a producer nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél