szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világhírű operatőr-rendező szinte gyerekfejjel ismerte meg feleségét, már az első filmjében is szerepelt, 52 évig volt a felesége.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Bordás Katalin veseproblémák miatt került kórházba, az állapota nem javult, majd a koronavírus is megtámadta.

„Sajnos, elvesztettük őt...” – mondta a Blikknek Koltai Lajos. „A kórházban kiderült, hogy elkapta a vírust is, és a vége felé már ez is közrejátszott abban, hogy nem bírta tovább a szervezete.”

Koltai és Bordás nem nagyon beszéltek magánéletükről a nyilvánosságnak. Közel hatvan évig alkottak egy párt, hiszen még gyerekfejjel, a középiskolában ismerkedtek meg. Bordás Katalin Koltai első amatőr filmjének volt a főszereplője, akkor találkoztak először.

Két lányuk van, Nóra Londonban tanult sminkelést, Katalin pedig egy fotóügynökségnél dolgozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másodpercenként 32 000 billió számítást végez majd a britek új szuperszámítógépe

Másodpercenként 32 000 billió számítást végez majd a britek új szuperszámítógépe

Közel 900 lóerős lett a Ferrari F8 Tributo

Közel 900 lóerős lett a Ferrari F8 Tributo

Tagesspiegel: Közép-Európa miatt elkerülhetetlen a kétsebességes Unió

Tagesspiegel: Közép-Európa miatt elkerülhetetlen a kétsebességes Unió