szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, megvalósul a Petőfi Rádió és TV átalakítása.

Március elején a Mandiner hasábjain jelentette be Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a könnyűzenéért felelős miniszteri biztos, hogy az irodalmi ügynökség mellé felállítanak egy könnyűzenei központot is, és a következő öt évben több mint 23 milliárd forintból újrahangolják a tágabban értelmezett magyar popkultúrát. Most arról ír a Telex egy, a Magyar Zenei Menedzserek Egyesületének belső listájára érkezett, kiszivárgott levélre hivatkozva, hogy március 31-én a szervezet elnöksége megbeszélést tartott Demeter Szilárddal. A megbeszélés összefoglalója szerint:

  • létrejön egy Petőfi Könnyűzenei Központ, amely négy igazgatóságból fog állni, és az egészet Horváth László, a Fonó vezetője fogja irányítani,
  • a négy igazgatóságból háromnak a vezetését már eldöntötték: Dénes Adél az operatív igazgatóságnak megfelelő Hangfoglaló Irodát, Andrásik Remó az oktatást, Kresz László pedig a pályázatokat fogja vezetni. A tartalomkezelés vezetőjének személyéről még nem született döntés.

A lap szerint ezzel eldőlt, hogy Orbán Viktor elfogadta Demeter Szilárd régóta rebesgetett ötéves könnyűzenei tervét, a levélből ugyanis kiderül több olyan részlet is, milyen változtatásokkal futhat neki Demeter Szilárd a programnak.

A legfontosabb valószínűleg az, hogy tényleg megvalósul a Petőfi Rádió és TV régóta kiszivárgott átalakítása, amelyben központi szerepet kap az elmúlt időszakban kiemelten sok állami támogatásban részesülő és a Demeter vezette Petőfi Irodalmi Múzeummal összebútorozó A38.

A Telex szerint a Petőfi TV után a Petőfi Rádió is az A38 hajóra költözik, azt ugyanakkor még nem tudni, hogy ez a gyakorlatban hogyan valósul meg. A lap úgy tudja, középtávú tervként szerepel az A38 Hajó Hajógyári-szigethez való költöztetése is, ha ez kivitelezhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákia enyhít a korlátozásokon, megnyithatnak az üzletek, istentiszteletre is lehet menni

Szlovákia enyhít a korlátozásokon, megnyithatnak az üzletek, istentiszteletre is lehet menni

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni