szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzet színésze még ma is visszajár a professzorhoz, és minden tanácsát megfogadja.

A Blikk készített interjút Lehoczky Zsuzsával abból az alkalomból, hogy az Operettszínház művészét a nemzet színészének választották. A beszélgetésből kiderül, hogy Lehoczky Zsuzsa a mai napig rejtélynek tartja, hogy mi vonzotta a színpadban („szerintem ez egyszerűen véna”), a színház viszont a szegénységből való kitörést jelentette számára.

A színésznő felidézte azt is, hogy a férjével, a válogatott labdarúgó Tichy Lajossal a Helsinkiben rendezett Világifjúsági Találkozón ismerkedett meg, ahová ő Rátonyi Róbert partnereként utazott ki. „A szállodában a női folyosón volt az orvosi szoba, én csinosan felöltözve mentem épp egy fogadásra, amikor valaki kiszólt és kért egy narancsot. Ez volt a Tichy, aki egy meccsen megsérült. Aztán amikor hazajöttünk, telefonált és küldött virágot a színházba” – mondta.

Lehoczky Zsuzsa őszintén beszélt az anyaságról is, és bevalotta: „nem tudtam olyan anya lenni, amilyennek lennie kell egy anyának. Minden este el kellett mennem, volt olyan hónap, hogy 31 nap alatt 38-szor játszottam. Ám a pandémia újra összehozott bennünket, rengeteget segített nekem, és sokat voltunk együtt. Minden percét élvezem annak, amikor együtt lehetek a lányommal.”

Az interjúban egészségi kérdések is szóba kerültek, Lehoczky Zsuzsa ugyanis nyíltan beszélt arról, hogy pacemakere van, és cukorbeteg is. Kiderült, hogy húsz évvel ezelőtt Merkely Béla műtötte, és a színésznő most is hozzá kár, és minden tanácsát megfogadja.

Lehoczky Zsuzsa elárulta, gondolkodik azon, hogy abbahagyja a színpadi munkát,  „mert rengeteg jó, tehetséges, fiatal színész van nálunk, kakukktojásnak érzem magam a korommal köztük.”

Egy színésznek kimondani azt, hogy nem bírom tovább, borzasztó nehéz. Azt tudom, hogy ha megjelenek a színpadon, akkor tapsol a közönség. Ez csodás érzés, ettől boldog vagyok.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!