Tetszett a cikk?

Augusztus 4-én délután két óriási robbanás rázta meg Libanon fővárosának, Bejrútnak a kikötőjét. Az első információk alapján egy tűzijátékraktár kapott lángra, ezt követően robbant fel a szomszédos épület, ahol több ezer tonna lefoglalt ammónium-nitrátot tároltak. A libanoni hatóságok száznál több halottról és négyezer sérültről adtak hírt.

Nem sokkal a robbanások után helikopterről kezdték meg a még akkor is lángokban álló épület oltását
©
Sebesült férfi botorkál társával egy teljesen letarolt bejrúti utcán. Nem csak a lakóházakban, az utcák kövezetében és az ott parkoló autókban is komoly kár esett.
©
Bejrúti utcakép – már a robbanások után
©
A kikötő romokban
©
Menteni, ami menthető, de elsősorban az embereket – a libanoni hatóságok bevonták a munkálatokba a katonaságot is
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Sérülteket menekítenek ki a libanoni főváros kikötőjéből. A legsúlyosabb károk a robbanások százméteres körzetében találhatóak: több hajó is megsérült, az robbanás pillanatában itt tartózkodó emberek szinte mindegyike megsérült.
©
Libanon az összeomlás szélén táncol, az elmúlt évtizedekben polgárháború és terrortámadások is megrázták az országot. De ekkora robbanást Bejrút még soha nem látott.
©
A pusztítás nyomai Bejrút belvárosában
©
©
Viskó, vagy toronyház, egy ilyen erejű robbanásnak mindegy, szinte minden épületben komoly károk keletkeztek. A legszerencsésebbeknél is ablakok törtek ki, bútorok repkedtek, de érkezett hír teljesen összedőlt épületekről is, a romok alatt pedig ezekben az órákban kezdhetik meg a kutatást túlélők után.
©
A bejrúti kikötőben történt hatalmas robbanás egyik sebesültjét viszik
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Nem csak lakóházakban keletkeztek komoly károk: egy kórházat is súlyosan érintettek a robbanások. Olyannyira, hogy a sérülteket az utcán kezdték el ellátni, sőt, az épületből is elkezdték oda kimenekíteni az addig bent tartózkodókat.
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
A bejrúti kikötőben történt hatalmas robbanás sebesültjei a libanoni főváros egyik kórházában
©
©