szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mikola István egykori szavai, miszerint a Fidesz a határon túliak szavazataival fogja magát bebetonozni a hatalomba, most valósággá válhatnak - olvasható a Tiszta Beszéd blogon.

A választójog megadására kormányzati körökből eddig kétfajta alternatíva került napvilágra: az egyik tervezet szerint a 200 országgyűlési mandátumon felül 6-10 képviselői helyet biztosítanának a határon túli magyar politikusoknak, a hazai kisebbségekhez hasonlóan. A másik opció szerint a kettős állampolgárságot megszerző választók a pártlistákra voksolhatnának. Amennyiben igaznak tekintjük ama vélekedést, miszerint ezek a szavazatok döntően a magyar jobboldalt erősítenék, úgy ez a második verzió szolgálná leginkább a Fidesz érdekeit, akik így tudnák növelni listán megszerezhető mandátumaik számát - írja a blogger. A teljes bejegyzést elolvashatja a Tiszta Beszéd blogon.
hvg.hu Napi merítés

Itthon is felnőtt az első olyan nemzedék, amely nem képes önállóan a saját lábára állni

Magyarországon is megjelent a Latin-Amerikában, illetve Nyugat-Európában már ismert társadalmi jelenség: nálunk is felnőtt az első olyan generáció, amelyik nem képes önállóan a saját lábára állni, egyetemre járnak, nem dolgoznak, mivel nem kapnak a végzettségüknek megfelelő vagy semmilyen munkát - olvasható a Tiszta Beszéd blogon.

hvg.hu Napi merítés

Valóban szabad lesz a vasárnap?

Az országgyűlés előtt jelenleg két olyan módosító javaslat is van, amely a vasárnapi napot tenné szabaddá a munkavállalók számára. Az egyik javaslatot a Jobbik, a másikat a KDNP jegyzi. Ha Fidesz kedvezőtlenül dönt az ügyben, szinte biztosan nem lehet keresztülvinni a törvényhozáson - írja a Tiszta Beszéd blog szerzője.

hvg.hu Napi merítés

Szükségünk van-e a régiókra?

A hazai közigazgatási rendszer átalakítása, reformja a rendszerváltás óta változó intenzitással, de állandóan napirenden van, ám egy jól működő rendszer még nem jött létre. A Tiszta Beszéd blog szerzője a továbblépés lehetőségeiről értekezik.

Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek

Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál