szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ egyik legnagyobb egy főre jutó GDP-jével Norvégia a nyugati jólét mintaállama lett, hatalmas olaj- és földgázvagyonának köszönhetően.

A pénzt egyedülálló módon nem majd’ kilométer magas, üresen álló felhőkarcolókra költötték, de nem is építettek fenyőfa alakú zúzottkő-szigetet a fjordok mellé, hanem elképesztő politikai és civil kontroll mellett a jövő norvég generációi jólétének biztosítására fektettek be, gondolva azokra az időkre is, mikorra elfogy a fekete és kék arany. Ám ennek a Csipkerózsika-álomnak múlt hét pénteken vége szakadt.

A nyár közepén beköszöntött az ősz, Oslo utcáin az emberek fázósan húzzák össze kabátjukat, és kérdőn pillantanak egymásra, mintha bárki is tudná a választ arra az egy kérdésre. Utoya szigete pedig vélhetően örökre üres marad, mementójaként egy fanatikus elme tombolásának - olvasható a Méltányosság-blogon. A teljes bejegyzésért kattintson.

hvg.hu Napi merítés

A nemzeti konzultáció még a Fideszre is veszélyes lehet

A Fidesz kérdőíveire önként valószínűleg a hívek és a naivak válaszolnak, tehát nem egy reprezentatív sokaság, de még csak nem is egy politikailag aktív sokaság. Mindezek miatt elég félrevezető eredmény alakulhat ki a kérdőívek feldolgozása során.

hvg.hu Napi merítés

Miért jutottunk el a bohócforradalomig?

Az érintettekkel el lehetett volna fogadtatni kiváltságaik csorbítását, de nem lehet elfogadtatni a stílust, ahogy semmibe vették őket - írja a Méltányosság-blog friss bejegyzésének szerzője.

hvg.hu Napi merítés

Orbánék ígéretekkel árasztják el a magyar focit

Valóságos ígéretdömping hangzott el a minap Tusnádfürdőn Csányi Sándor MLSZ-elnök, OTP-vezér, Kubatov Gábor Fradi-elnök, Fidesz-pártigazgató, illetve Deutsch Tamás MTK-elnök, fideszes EP-képviselő részéről a magyar foci megújításával kapcsolatban: új pályákat, stadiont, világversenyeken részt vevő válogatottat ígértek néhány éven belül.

Akár négyezer forint különbség is lehet a fővárosi strandok belépőárai között

Akár négyezer forint különbség is lehet a fővárosi strandok belépőárai között

Negyven fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet jövő héten

Negyven fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet jövő héten

Íme, a világ legjobb számai – szerintünk

Íme, a világ legjobb számai – szerintünk