szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön egész napos havazás, éjjel mínusz 20 fok hideg várható. A kormányszóvivő szerdai közleménye szerint a hó okozta fennakadások megszüntetése mindenütt megfelelően zajlott, a lakosság alapellátása az országban mindenütt biztosított volt. Deutsch Tamás, a Fidesz budapesti frakcióvezetője ugyanakkor a hóhelyzet kezelése miatt élesen bírálta a főváros vezetését.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szerda éjszaka újabb havazás indul  a déli országrészben, majd holnap délelőtt északon is egyre több felé várható csapadék. A déli megyékben 20 centiméternyi, míg északon 10-15 centiméter vastagságú friss hóra lehet számítani. Holnap a déli óráktól fokozatosan keményedik az idő, s várható, hogy a sótól megolvadt hóréteg néhány óra alatt megfagy.
"Ezen a földrajzi égövön novembertől februárig egyáltalán nem példa nélkül álló természeti jelenség, ha esik a hó, ugyanakkor Demszky Gábor főpolgármestert minden évben meglepi, hogy hó hullik a fővárosban" - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz-MKDSZ budapesti frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. Deutsch szerint nem megfelelően készült fel a téli feladatokra, az utak síkosság-mentesítésének kezelési sorrendje elavult és közlekedési káoszt okoz, mert nem veszi figyelembe az utak terheltségét. Ezért Deutsch arra kéri a vállalatot, gondolja újra "tíz évnyi kudarc után" a hóeltakarítással kapcsolatos tervét. A frakcióvezető elfogadhatatlannak tartja, hogy a fővárosban még mindig sózzák az utakat, ami jelentős környezeti károkat okoz és rongálja a járműveket is. Deutsch szerint megfelelő forrásokat kellene biztosítani a hómunkások bérének fedezetére és emelésére is. (MTI)
Elállt a havazás, nincs elzárt település az országban

Halálra gázolt egy embert az 1-es villamos Budapesten

Halálra gázolt egy embert az 1-es villamos Budapesten

Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép

Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép

Négyszögletű forintérmét bocsát ki a jegybank

Négyszögletű forintérmét bocsát ki a jegybank