szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) két évre eltiltotta a versenyzéstől a hétszeres világbajnok Hegedűs Róbertet, akinek a szervezetében egy április 1-jén levett minta elemzése során szteroid nyomaira bukkantak. Hegedűs a megfelelő fórumokon igyekszik majd bizonyítani az igazát, ettől függetlenül befejezi a pályafutását.

Június végén a hazai szövetség illetékes bizottsága a fegyelmi eljárás során arra a megállapításra jutott, hogy a magyar válogatott meghatározó kajakosa nem doppingolt, ugyanakkor egy korábbi orvosi kezelésével összefüggésben elmulasztotta a bejelentési kötelezettségét. Hegedűs tavaly november 25-ei deréksérülése után injekciós kúrát kapott, s az ennek során beadott készítmény olyan anyagokat tartalmazott, melyek a mellékvese-kéregben szteroidképződést indítottak el. A fegyelmi bizottság szerint bizonyíték nem merült fel arra, hogy Hegedűs teljesítményfokozás céljából kapott volna tiltott szert, így csupán a figyelmetlenségéért szabtak ki rá - július 12-ig szóló - eltiltást.
Az ICF ugyanakkor az ilyen esetekben nem mérlegel, hanem a szabályoknak megfelelően kirója a büntetést, az esetleges jogorvoslatra pedig csak ezután nyílik lehetőség. Hegedűs az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a megfelelő fórumokon igyekszik majd bizonyítani az igazát, ettől függetlenül befejezi a pályafutását. A világbajnok a jogorvoslati lehetőségeit illetően egyelőre tájékozódik, azt azonban már eldöntötte, hogy igyekszik a nemzetközi színtéren is megharcolni az igazáért. Ezzel együtt fontolgatja, hogy kártérítési pert indít a - szerinte felelőtlen - kezelőorvosával szemben. Eltiltása egyébként 2005. április 1-jén jár le. (MTI)
Ez lehet a következő iOS egyik legfontosabb újítása

Ez lehet a következő iOS egyik legfontosabb újítása

Ezek az amerikai szakik egy órán belül érkeznek, ha meg kell javítani valamit

Ezek az amerikai szakik egy órán belül érkeznek, ha meg kell javítani valamit

Kiírták a pályázatot az 5-ös metró tervezésére

Kiírták a pályázatot az 5-ös metró tervezésére