szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Diétára fogja az egyik "lekövérebb" amerikai várost Jamie Oliver brit mesterszakács. A helybeli rossz táplálkozási szokások megváltoztatásáról hatórás tévésorozat készül az ABC amerikai tévécsatorna közreműködésével

Oliver hamarosan körútra indul az Egyesült Államokban, hogy meglátogassa az ország "legegészségtelenebb" városait, és a helyi sajátosságoknak megfelelő hozzávalókból megmutassa az egészséges étrend kialakításának lehetőségeit - számolt be vasárnap a The Hollywood Reporter című filmes szaklap online kiadása.
   
A 34 esztendős szakács korábban megreformálta a brit iskolai közétkeztetést. 2005-ben a Jamie iskolai ebédjei című tévésorozatában bemutatta, hogyan is lehet egészségessé tenni egy iskola menzáját. Egy angol város lakóit pedig a közelmúltban arra tanította meg, hogyan főzzenek friss alapanyagokból.
   
A tervbe vett ABC-szériában egy "elhízott" amerikai településen akar segíteni Oliver. A műsor nem csak a város iskoláit veszi majd célba, de a munkahelyek és a közétkeztetés egyéb színhelyei is sorra kerülnek.
   
"Jamie már túl van egy ilyen misszión. A változás szószólója lesz, és nem úgy lép fel, hogy 'Angliából jöttem, és az amerikaiak kövérek', hanem meglesznek az eszközei a változás előidézésére, és a megfelelő ajtókon fog kopogtatni" - idézte a THR.com portál Vicki Dummert, az ABC alternatív sorozatainak társelnökét.
   
A főzőtanfolyam helyszínét egyelőre még nem jelölték ki, de a tévétársaság bízik benne, hogy jövőre már adásba kerülhet a Ryan Seacrest produkciójában születő sorozat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Shake

Működik Jamie Oliver csirkegyilkolós kampánya

Oliver legújabb kampányában a tömegtermeléssel készülő élelmiszerek ellen vette fel a harcot, igen látványos módszerekkel. A sztárszakács 4 millió néző szeme láttára végezte ki a broilercsirkét.

Tóth Sándor Gasztro

Jamie Oliver főz a G20-nak

Az angol miniszterelnök felkérésére Jamie Oliver gondoskodik a szigetország fővárosába érkező állam- és kormányfők díszvacsorájáról.