szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Évente 7-13 újszülöttgyilkosságot derítenek fel az országban, az ilyen jellegű bűncselekmények tényleges száma azonban ennek a tízszerese is lehet - hangzott el csütörtökön a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban.

Évente 100-130 csecsemőt rögtön a születése után elpusztít az anyja, s a gyilkosság az esetek 90 százalékában nem válik ismertté - mondta Téglásy Imre, az Alfa Szövetség alapító főtitkára a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban.

A  terhesgondozást és gyermekvédelmi munkát végző Alfa Szövetség főtitkára emlékeztetett a közelmúltban történt esetekre: márciusban Kiskunhalas egyik lakótelepének kukájában bukkantak rá egy újszülött tetemére, május elején Dunakeszin ölte meg anyja az újszülöttjét, néhány hete pedig Balkányban vált majdnem áldozattá egy eltitkolt terhesség után világra hozott csecsemő.    

Téglásy Imre szerint nem lehet csak az anya, illetve a rosszabbodó szociális helyzet rovására írni az elmúlt hónapokban megszaporodott csecsemőgyilkosságokat. "Létezik egy ideológiai hatás, amely a nők számára azt üzeni, hogy a termékenység teher, és ennek leküzdése az életben szabaddá tesz" - tette hozzá.    

A főtitkár utalt arra is: az elmúlt ötven évben körülbelül 6 millió terhességmegszakítást végeztek el Magyarországon, a legfrissebb adatok pedig éves szinten 50 ezer abortusz elvégzését mutatják. A kiemelten közhasznú Alfa Magzat-, Újszülött-, Gyermek- és Családvédelmi Szövetség (Alfa Szövetség) évek óta küzd a magzatelhajtás és az abortusz ellen.

A szervezet önkéntesi és telefonos segítő szolgálatot működtet, amely azoknak az anyáknak nyújt segítséget, akik nem vállalják terhességüket vagy - örökbefogadás útján - le akarnak mondani megszületendő gyermekükről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Megölte kisfiát, majd kamionnak rohant egy férfi

A nyomozás jelenlegi állása szerint megölte három és fél éves kisfiát, majd öngyilkossági szándékkal egy kamionnak rohant a 62-es főúton az az 51 éves rácalmási férfi, aki szombaton reggel a balesetet követően bennégett kocsijában - közölte a rendőrség.