szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pest megye tizenhat szakorvosi rendelőintézetében, valamint a régió mind a hat kórházában lesz oltópont november 27-től.

A regionális influenzabizottság keddi ülésén döntés született arról is, hogy nem rendelnek el kötelező látogatási tilalmat a kórházak számára, minden intézmény maga határoz az esetleges tilalom bevezetésének időpontjáról és köréről.
    
Kelemen Erzsébet, az ÁNTSZ Közép- Magyarországi Regionális Intézete epidemiológiai osztályvezetője azt mondta: az elmúlt évek járványaihoz hasonlóan most is Pest megyéből jelentik a figyelőszolgálatba bevont orvosok a legtöbb influenzaszerű megbetegedést. Pest megyében él a magyar lakosság egyharmada. 
   
A 126, jelentésre kötelezett háziorvos hétfői adatai szerint a múlt héten 1596 beteg fordult hozzájuk az influenzajárványra jellemző tünetekkel, ám hogy közülük hányan fertőződtek meg H1N1 vírussal, csak később derül ki. Az osztályvezető hozzátette: Pest megyén belül Budaörsön csökkent, míg Vácott nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, de viszonylag sok beteget jelentenek Ráckeve, Szentendre, Pilisvörösvár, Szob, Monor, illetve Nagykáta környékéről is. 
   
A regionális tiszti főorvos javaslata alapján november 27-től a megye 16 kistérségi szakrendelő-intézetén kívül a ceglédi, a váci, a kistarcsai és a nagykőrösi kórházban, valamint a Visegrádi Rehabilitációs Intézetben és a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben kezdik meg működésüket oltópontok, melyek az eddigi gyakorlatnak megfelelően egyelőre reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva.
   
Még nincs oka arra, hogy kötelezően látogatási tilalmat rendeljenek el Pest megye mind a hat kórházában - mondta el Kelemen Erzsébet -, az intézmények maguk határoznak az esetleges tilalom bevezetéséről. Jelenleg csupán a kistarcsai Flór Ferenc Kórház intenzív terápiás, onkológiai, szülészeti és újszülött-, illetve csecsemő- és gyermekosztályán nem fogadnak látogatókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Hogyan csinálhatott az Apple olyan chipet, amellyel kenterbe veri az Intel processzorait?

Hogyan csinálhatott az Apple olyan chipet, amellyel kenterbe veri az Intel processzorait?