szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A minősítés odaítélése nem függ az étterem méretétől, akár egy kis kifőzde is megkaphatja a legjobb fokozatot, az A...

A minősítés odaítélése nem függ az étterem méretétől, akár egy kis kifőzde is megkaphatja a legjobb fokozatot, az A minősítést. Az éttermeknek nyilvánosan ki kell függeszteniük egészségügyi minősítésüket, és egy város által üzemeltetett honlapra is feltöltik az eredményeket.
   
Az új rendszer alapján az A minősítést szerzett éttermeket évente egyszer ellenőrzik, míg az alacsonyabb fokozatba sorolt helyek gyakoribb közegészségügyi ellenőrzésre számíthatnak. A szabályokat megszegő éttermek lehetőséget kapnak hibáik kijavítására, majd egy újbóli ellenőrzésen állapítják meg a végleges minősítésüket. Ennek lezárásáig a "minősítés folyamatban" táblát függeszthetik ki a fokozatot jelölő betű helyett.

MTI


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Éttermek kalandkeresőknek

Alain Passard, a párizsi három Michelin-csillagos sztárszakács 11 600 dollárért kínál ebédet a négy ponton rögzített...

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas