szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A minősítés odaítélése nem függ az étterem méretétől, akár egy kis kifőzde is megkaphatja a legjobb fokozatot, az A...

A minősítés odaítélése nem függ az étterem méretétől, akár egy kis kifőzde is megkaphatja a legjobb fokozatot, az A minősítést. Az éttermeknek nyilvánosan ki kell függeszteniük egészségügyi minősítésüket, és egy város által üzemeltetett honlapra is feltöltik az eredményeket.
   
Az új rendszer alapján az A minősítést szerzett éttermeket évente egyszer ellenőrzik, míg az alacsonyabb fokozatba sorolt helyek gyakoribb közegészségügyi ellenőrzésre számíthatnak. A szabályokat megszegő éttermek lehetőséget kapnak hibáik kijavítására, majd egy újbóli ellenőrzésen állapítják meg a végleges minősítésüket. Ennek lezárásáig a "minősítés folyamatban" táblát függeszthetik ki a fokozatot jelölő betű helyett.

MTI


HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

travelline.hu Plázs

Éttermek kalandkeresőknek

Alain Passard, a párizsi három Michelin-csillagos sztárszakács 11 600 dollárért kínál ebédet a négy ponton rögzített...