szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jó pár éve már, hogy az internetes pornóipar virágzásának köszönhetően divatba jött a szőrtelen vagina (bár mostanában...

Jó pár éve már, hogy az internetes pornóipar virágzásának köszönhetően divatba jött a szőrtelen vagina (bár mostanában mintha megfordulna a trend). Pedig a szeméremajkak feletti és közötti borotválkozás babrálós időpocsékolás, és az ezt követő „borosta” nem csak borzalmas viszketéssel, de gennyedző szőrtüsző-gyulladással is járhat. Az egész gigászi procedúra csak fokozta a szépségápolás már amúgy is tetemes kínjait, de a nők (és legújabban a férfiak is) hajthatatlanok maradtak a témában, sőt, a viszonylag fájdalommentes borotválkozást sokan a forró gyantára váltották. A kozmetikákon „fazon” néven elterjedt a teljes szeméremszőrzet gyantázása, és a kozmetikusok annyira megszokták, hogy mások intim testrészeivel behatóbban babráljanak, hogy további szolgáltatásokat vezettek be.

Az első divat trend (a piercing és a tetoválás után) a vajazzling, a csillám-szőrözés lett, amely eljárás nálunk vagina díszítésként terjed, (de ez igen balszerencsés fordítás, hiszen nem a vaginát díszítik, hanem a szeméremdombot). A trend az USA-ból érkezett, és azóta nagy az őrület, mióta egy tévés színésznő, Jennifer Lowe-Hewitt az egyik amerikai tévé talk-showjában bevallotta, hogy kristályokat visel a bugyija alatt.


Az eljárás tulajdonképpen abból áll, hogy különböző méretű és színű strassz köveket, vagy csillámokat ragasztanak a legyantázott szeméremdombra és a szeméremajkakra. A népszerű „ábrák” között vannak az egy szavas jelzők és a két szavas kívánalmak arra vonatkozóan, hogy mit tegyen a partner eme testésszel. A kifinomultabb ízlésűek kristály vagy csillám szívekkel, rombuszokkal, vagy virágokkal dekoráltatják magukat. Nagyon elterjedt az is, hogy a menyasszony a kedvese nevét ragasztatja fel a nászéjszakára készülve. A csillámszőrözés gyakorlatilag fájdalommentes, de a dolognak van egy komoly hátulütője. Ezek a testmatricák ugyanis csak akkor maradnak fent a bőrön hosszabb ideig, ha a díszített bőrfelületet nem éri folyamatosabb dörzsölés. De nem pont ezt kívánják előidézni a bőrre ragasztott feliratok?

A másik nagy divat a vatoos vagyis a szeméremdomb-tetoválás, amely első hallásra talán még barbárabbnak hangzik, mint a forró gyanta. Azért mielőtt a kedves olvasónak könnybe lábad a szeme a gondolatra, eláruljuk, hogy a kiválasztott ábrát nem tűvel (persze ez sem kizárt), hanem festékszóróval viszik fel a kívánt területre. Nagy népszerűségnek örvendenek a köldökig felkúszó non-figuratív ábrák, és vicces módon a pókháló is. Egy ilyen ideiglenes tetoválás nem mérgező, még akkor sem, ha nyalogatják és – ha nem babrálják – akár 10 napig is fent maradhat, vagy nyomtalanul lemosható.

Aki ezeknek a trendeknek a hatására sem szereti a szeméremdombját csupaszon, annak is akadnak lehetőségek garmadával. Angliában például óriás divat a mintás szeméremszőrzet, London belvárosának a szalonjaiban tehetséges kínai vendégmunkások lányok millióinak gyantáznak különböző formákat. Divat a Soho Strip, amely tulajdonképpen egy vékony csík a szemérem ajkak közötti vágás folytatásaként, és a Chelsea Diamond, amely egy kis csinos rombusz a szeméremajkak felett. Akinek őszül a szeméremszőrzete, vagy túlságosan szőke, annak a kozmetikusok be is festik ezeket a formákat a nagyobb kontraszt kedvéért.

A Minikini  fantázia nevű „kezelés” után például rózsaszín, kék, zöld vagy akár piros szeméremszőrzettel pompázhatunk a partnerünk előtt, és aki akarja, annak két három színnel melíroznak is, vagy kombinálják a festést csillám-szőrözéssel és a kigyantázott minták köré kicsi kristályokat ragasztanak.

Amint látjuk, ezeknek a trendeknek köszönhetően az alsó nemi szerveink komoly igénybevételnek néznek elébe a közeljövőben, de az amerikai kozmetikusok már egy lépéssel előre járnak, és mindenféle nyugtató kezeléseket terveznek viseltes dombjainkra. A Vajacial, vagyis a szeméremdomb-kezelés például mindazoknak szól, akiknek a folyamatos gyantázás, és babrálás miatt irritáció lépett fel, megnyúlt a bőre, esetleg pigment problémájuk vagy szőrtüsző-gyulladásuk keletkezett. Egy ilyen kezelés dermabráziós bőrmegújítással, exfóliálással, bőrnyugtató pakolással jár. Az angol kozmetikusok ugyancsak tovább fejlesztik a szeméremdombi trendeket, a „Ministry Of Wax” londoni kozmetikai lánc nemsokára pici parfüm krém-pempőket dob piacra, amellyel a gyantázás után, hosszan tartó hidratáló és illatosító hatást érhetünk el. És nem ez lesz az első ilyen kozmetika a piacon.

Az amerikai és az európai piac azokra is gondolt, aki szégyenlősek, és nem kozmetikusokra bízzák a dolgot, hanem inkább maguk végeznék el a „munkát”. A csillám-szőröket már több magán patika és kisebb drogéria is árulja, de már postán is megrendelhetőek. A Look Lush angol weboldalon Betty Beauty szemérem-szőrzet festékeket vehetünk, és a kanadai Ritz Clinging egy teljes kozmetikai családot dobott a piacra, „I Love My Muff” néven, amelyek kizárólag az intim testrészeinket hivatottak ápolni.

Meglehet, hogy a kedves olvasónak abszurdnak tűnik a hűhó, amely a nyugati lányok szemérme körül zajlik, de várjunk csak a következő nyárig, amikor a Széchenyi-fürdő öltözőjében megpillantunk egy Swarowsky-kristály szemekkel dekorált párducmintás szőrzetet. Mert a divat nem áll meg, még a legextrémebb esetekben sem.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Belebukott a párizsi rendőrfőnök a sárgamellényesek tüntetéseibe

Belebukott a párizsi rendőrfőnök a sárgamellényesek tüntetéseibe

A legangolabb város Anglián kívül: miért éppen Christchurch?

A legangolabb város Anglián kívül: miért éppen Christchurch?

Kullancsszakértő: ne dobjuk ki a kiszedett kullancsot!

Kullancsszakértő: ne dobjuk ki a kiszedett kullancsot!

Egy 200 éves fát is kivágtak a Nemzeti Múzeum kertjének felújításakor

Egy 200 éves fát is kivágtak a Nemzeti Múzeum kertjének felújításakor

Rájöttek a tudósok, mi a legnagyobb akadálya annak, hogy meggyógyuljon a Nagy-korallzátony

Rájöttek a tudósok, mi a legnagyobb akadálya annak, hogy meggyógyuljon a Nagy-korallzátony

Tenisz: Thiem legyőzte Federert, megvan az első 1000-es tornája

Tenisz: Thiem legyőzte Federert, megvan az első 1000-es tornája