szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Persze, tudjuk, mire számíthatnak a kíváncsiak, de akit nem érdekel az idejekorán jött öregedés, dőzsölhet az...

Persze, tudjuk, mire számíthatnak a kíváncsiak, de akit nem érdekel az idejekorán jött öregedés, dőzsölhet az interneten, ahol hivatalosan is – értsd blogokon és honlapokon keresztül- beleshetünk mások magánéletébe. A trendet a lakberendezés megszállottjai indították, akik híres és kevésbé híres emberek otthonába kukkantottak be anélkül, hogy az asztalról eltakarították volna a spontán rendetlenséget vagy óriási déligyümölcsös tálat tettek volna a nappali dohányzóasztalára.

A hűtőben a titok

A végtelenségig is folytathatnánk a közmondásokat, az éppen ideillő az Az vagy, amit megeszel. Vagy ahogyan azt tartod, amit megeszel. A hűtőszekrényben benne van minden, amit az emberről tudni kell: életmódja, anyagi helyzete, ízlése, hogy önsanyargató aszkéta vagy hedonista gourmand, konyhatündér vagy kocaszakács. Nem is beszélve azokról a fridzsiderekről, amelyek inkább hasonlítanak egy sci-fi film kelléktárára, mint emberi fogyasztásra szánt termékek tárolójára. Ott van például az a kígyó, amely épp, hogy csak nem sziszeg, olyan élethűen tekereg Mark Menjivar fotósorozatának egyik képén. Bár pár szóval elárulja, kinek a hűtőjét tárta elénk, lehet találgatni, milyen ember lehet az, akinek csak véres hús van a hűtőjében, és vajon a biológiatanár hűtője miért ízlésesebb, mint a delikatesszen eladójáé.

Ennek amatőr változata a Fridge Watchers, ahol bárki megoszthatja hűtőjének tartalmát az arra böngészőkkel. Magyarországi hűtők még nem képviselik magukat, bár vannak oroszok és lengyelek, aki közép- és kelet-európai ízekre vágyik. Mivel a hűtő sokat elárul gazdájáról, ezért talán csak idő kérdése, míg beindul a hűtőszekrény képeken alapuló társkereső.

Szekrény, tárulj!

Viszont a táskamutogatásban mi sem vagyunk lemaradva. A Street Fashion Budapest, amely a világ legelső streetfashion archívuma, Facebook oldalára bárki feltölthet egy képet, mi minden fér bele kézitáskájába. Bár némelyiken érződik némi magamutogatás, a vágyak legalább annyira árulkodóak, mint a gyűrött szélű jegyzetfüzetek. Arra viszont valószínűleg most sem fogja senki megadni a választ, hogyan férhet bele egyetlen táskába ennyi minden.

Női vonalon maradva, stílustanácsokat is el lehet lesni a divatszakma szereplőinek ruhásszekrényéből. Egy Los Angeles-i fotós, Jeana Sohn ritka jó ízlésű és stílusos barátait mutatja be csupa olyan tárgy társaságában, amelyeket legtöbben csak a Vogue magazinban látunk. A Closet Visit network-je csupa szép, fiatal, gazdag és sikeres nőből áll, s ha nem is tudjuk követni őket, álmodozni azért lehet.

A házuk a váruk

James Mollison fotós körbejárta a világot, hogy képen örökítse meg a világ gyerekeinek szobáját, odúját, palotáját. Megrázó, elgondolkodtató, drámai erejű fotói olyan sorsok nyomait viselik, amelyeken keresztül nemcsak egy rövid gyerekélet, hanem generációk sora bomlik ki. Ennél könnyedebb a The Makers elnevezésű projekt, amelyet egy brooklyni fotós indított.

©

Jennifer Causey kis üzleteket és műhelyeket keresett fel, ahol kézműves termékek készülnek, a gyertyától kezdve a villanykörte-csilláron át a muffinig. Olyan otthonos sarkokat, hívogató zugokat vagy éppen fénnyel árasztott munkaasztalokat mutat, hogy tudjuk: következő életünket biztosan nem ultramodern irodában töltjük számítógép mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!