szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rosszul alszanak a magyarok: tíz felnőttből mindössze kettő érzi teljesen pihentetőnek az alvását – derül ki egy felmérés eredményeiből, amelyet az alvás világnapjával kapcsolatban tettek közzé egy budapesti sajtótájékoztatón kedden.

Sokan horkolnak, ami számos esetben súlyos légzési problémákat jelent, és orvoslásra szorul. Az ember élete harmadát alvással tölti, ezért oda kell figyelni rá, mert tudományosan alátámasztott tény, hogy az alvás befolyásolja a testi és szellemi fejlődést, fontos szerepe van a megújulásban és a memória állapotát is meghatározza.

G. Németh György, a világnap egyik szervezője elmondta, hogy idén meghirdetik a Magyarország alvásbarát szállodája elnevezésű programot, amelyre bármely hotel vagy panzió jelentkezhet, függetlenül a férőhelyek számától.

"Olyan szálláshely érdemelheti ki a címet, amelyben a szobák több mint nyolcvan százaléka megfelel a minősítési rendszernek. Az ágyak, matracok, ágyneműk színvonalát, a sötétítést is figyelembe veszik a minősítéskor" - hangoztatta.

Magyarország negyedik éve rendezi meg az Alvásdiagnosztikai és Terápiás Világszövetség által szervezett alvás világnapja eseményt, a kezdeményezést amerikai szakemberek indították el 2008-ban. A magyarországi mozgalomhoz több alvással foglalkozó intézmény, köztük a kezdeményező Benyovszky Orvosi Központ, és orvosok csatlakoztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják

Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják

Már ki lehet próbálni a MÁV új jegyautomatáit

Már ki lehet próbálni a MÁV új jegyautomatáit

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”