szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Tumblr mostanáig szabad utat engedett a videókkal és fotókkal tarkított, bulímiával és anorexiával foglalkozó postoknak, ennek most vége. A tervek szerint több ezer blogot távolíthatnak - számolt be a BBC.

A Tumblr mikroblog elkezdte betiltani azokat a blogokat, amelyek a bulimiával, vagy az anorexiával foglalkoznak, illetve arra ösztönöznek, hogy az emberek kárt tegyenek magukban - írja a BBC. Az étkezési zavarok elleni harc képviselői üdvözölték a lépést, de néhány Tumblr felhasználó úgy véli, a blogok terápiaként is szolgálhatnak, ezért ellenzik a betiltásukat. A blogok megtartása érdekében 1600-an írtak alá egy petíciót.

A Tumblr képviseletében Mark Coatney azt mondta: várhatóan több ezer oldalt fognak eltávolítani. A szakember szerint ezek a blogok nem tesznek jót az online közösségnek, ezen próbálnak javítani. A blogszolgáltató emellett úgy segítene a felhasználóknak, hogy olyan szervezetekhez irányítják őket linkekkel, amelyek segíthetnek az étkezési zavarok leküzdésében. Coatney szerint lehetetlen az összes ilyen témájú blog eltávolítása, de igyekeznek a legjelentősebbekre lecsapni.

Hasonló lépéseket a Facebook is tett már, a közösségi portálon nem engedélyezik az öngyilkosságot, a vagdosást (cutting), és a táplálkozási zavarokat promótáló oldalakat sem. A Twitteren nincsenek így kőbe vésvea szabályok, de ha valaki normasértést tapasztal, azonnal jelezheti. Hasonló jelzőrendszerrel működik a YouTube is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában

Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése