szerző:
hvg.hu

A szódabikarbóna csodás gyógyhatásáról csak az utóbbi néhány évben hallhattunk. "Felfedezője" Tullio Simoncini, akinek nézetei különféle körlevelekben terjednek, az utóbbi hetekben többünk postaládájába eljuthattak.

"EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL! SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN!!! MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG!!!

Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk (...) tisztítókúrákon keresztül.

A nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, hogy beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely forradalmasíthatja a rákterápiát. Huszonöt esztendős onkológiai tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. (...)" – így indul az a körlevél, amellyel valószínűleg sokan találkozhattak az elmúlt hetekben.

A Ködpiszkáló blog gyógyszerészei legutóbbi bejegyzéseikben igyekeznek rámutatni, a levélben leírt állításoknak valójában mennyi az igazságtartalmuk. Mint írják, Simoncininek két fő tézise van: a rák minden típusát gomba okozza, és a daganatok a Candida albicans nevű gomba elleni védekezőreakció során alakulnak ki. Továbbá, mivel a Candida-fertőzés szódabikarbóna infúzióval, beöntéssel vagy ecseteléssel gyógyítható, ezért a rák is kezelhető, sőt, gyógyítható ugyanezen módszerekkel.

©

A módszer propagálói nem tudnak vagy csak nem akarnak tudomást venni arról, hogy Simoncinit a bíróság első fokon csalásért és gondatlanságból elkövetett emberölésért 3 év börtönre ítélte, eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától, az olasz gazdasági versenyhivatal 50 ezer euróra büntette félrevezető reklámért és tisztességtelen piaci magatartásért, illetve megtiltották módszerének reklámozását.

A Ködpiszkáló szerint ráadául tudományos kutatások bizonyítják, hogy az általa alkalmazott módszer veszélyes lehet (metabolikus alkalózis alakulhat ki, ami akár súlyos következményekkel is járhat). Több halálesetet is közvetlen összefüggésbe hoztak a Simoncini-féle kezeléssel: egy melldaganatban szenvedő holland nő alkalózisban (a szervezet túlzott ellúgosodása) halt meg, miután Simoncini a daganatba adott szódabikarbónainjekcióval kezelte. Módszerét a tudományos közösség nem ismeri el, mert nincsenek a hatásosságát, biztonságosságát alátámasztó bizonyítékok, és egyetlen olyan tudományos cikk sem jelent meg, amely a módszer racionalitását igazolná. Nem beszélve arról, hogy a Simoncini-féle kezelésnek tulajdonított gyógyulási esetek egy részében bizonyíthatóan kemo- vagy sugárterápiát is kapott a beteg, így nem dönthető el, a gyógyulásban mekkora szerepe volt a szódabikarbónának.

Ha kíváncsi a további részletekre, látogasson el a blogra, kattintson!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Plázs

Vaj vagy margarin: melyik az egészségesebb?

Egy régi-új körlevél azzal riogat minket, hogy a margarint mindössze “EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen”, és a hangyák sem nyúlnak hozzá. A kémia ismerői ezen csak mosolyognak, és állítják: a vaj és a jó minőségű margarin közötti választás ma már csak ízlés és pénztárca kérdése.

hvg.hu Plázs

Tényleg ez lenne a legjobb kullancseltávolító módszer?

“A lehető legegyszerűbb és mindig sikeres” kullancseltávolítási módszert ígér egy mostanában újra terjedő körlevél. Kész csoda, hogy “a média még nem csapott le rá” – írja a szerző. Pedig már többször lecsapott rá, mégis tovább él - írja az Urban Legends blog.

hvg.hu Plázs

Ez okozza a gyomorfekélyt, nem a stressz

Még a 20. század vége felé is meg voltak győződve a szakemberek arról, hogy a fekélyes elváltozásokat elsősorban a stressz, másodsorban a fűszeres ételek, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás okozza. S bár a tudomány azóta korrigált, a közvélemény nagy része ma is ezt gondolja.

Szerethető függőségeink – ön melyikre szavaz?

Szerethető függőségeink – ön melyikre szavaz?

Bekeményített a Facebook: sorra törli a brit szélsőjobbosokat az oldalról

Bekeményített a Facebook: sorra törli a brit szélsőjobbosokat az oldalról

Gulyás Gergely: Ha Orbán magánrepülővel utazik, azért fizet is

Gulyás Gergely: Ha Orbán magánrepülővel utazik, azért fizet is

Akár 70 métert vakon autózik, aki a mobilját babrálja vezetés közben

Akár 70 métert vakon autózik, aki a mobilját babrálja vezetés közben

130 ezer család kap figyelmeztető levelet a bankjától

130 ezer család kap figyelmeztető levelet a bankjától

Gergely Márton: A ti asszonyaitok, a Miasszonyunk

Gergely Márton: A ti asszonyaitok, a Miasszonyunk