szerző:
MTI/AP/AFP
Tetszett a cikk?

Lemondta fellépését a jövő héten megnyíló Bayreuthi Ünnepi Játékokon Jevgenyij Nyikityin orosz bariton, miután nyilvánosságra került, hogy a testére náci szimbólumok vannak tetoválva.

A 38 éves Nyikityin, aki az operafesztivál szerdai megnyitó előadásán Richard Wagner A bolygó hollandi című művében énekelt volna, szombaton jelentette be visszalépését. Mint mondta: a náci szimbólumokat fiatalon tetováltatta magára, amit ma már súlyos hibának tart. Annak idején nem volt tisztában azzal, hogy ez milyen megdöbbenést és visszatetszést válthat ki – fűzte hozzá.

A német televízió pénteken mutatott be egy régi felvételt, amelyen Nyikityin egy rockbanda dobosaként látható a tetoválással. Az orosz énekes azt követően határozott a visszalépés mellett, hogy egy német újság kérdéseket tett fel neki tetoválásaival kapcsolatban – közölték a fesztivál szervezői, akik egyúttal hangsúlyozták, hogy az énekes döntése összhangban volt véleményükkel, mert a fesztivál vezetése a náci eszmék minden megjelenési formáját elutasítja.

A szervezők vasárnap bejelentették, hogy Nyikityin helyére Samuel Youn ugrik be, aki egy esetleges betegség esetén állt tartalékban a szereplésre. A basszbariton Szöulban, Milánóban és Kölnben képezte magát, és korábban is szerepelt Bayreuthban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó