szerző:
R.A.
Tetszett a cikk?

Vágyunk is Párizsba, féljük is az árait. Pedig kis kutatással megtalálhatjuk a kényelmest a takarékossal összeegyeztető vendéglátókat.

Drága a magyar turistának a francia főváros, mégis leküzdhetetlen a vágyunk, hogy akár egy-két napot eltöltsünk benne úgy, minnhta a pénz nem számítana. A pénz azonban számít, amit nem csak mi érzünk, hanem néhány leleményes vendéglátó is, aki kitalálta mire van szükségünk, s mennyit tudunk költeni rá.

Belefér a fizetésébe egy párizsi utazás? Ha tudja a trükköket, igen! Párizs romantikus hétvégére – Teljes költségvetés trükkökkel

5 párizsi étterem, ahol 7000 forintból jóllakhatunk

Solar Hotel

minimum: 25 200 forint / szoba / éj

A szállásadók rendkívül komolyan veszik az ökológiai küldetését, és kevésbé foglalkoznak a belső dekorációval. A legfontosabb funkciókat jócskán ellátja: kényelmes, tiszta, a reggelit is tartalmazza. Nem is akármilyet: organikusat, merthogy az öko-misszió megköveteli a tudatos étkezést is. Emellett víztakarékos, napcellás, takarékos égős otthont kapunk, eltölthet bennünket a jó érzés, hogy még üdüléskor is törődünk sárgolyónk jövőjével.

©

Hotel Michelet Odéon

minimum: 34 560 forint / szoba / éj

Szintén belvárosi szállás, ráadásul az ablakok a 18. századi Théâtre de l’Odéon-ra néznek. A St-Germain kerület trendi stílusérzékenységével találkozunk a falakon belül. Kívül pedig, rövid sétával a Luxemburg kertekhez jutunk.

Az ár tartalmazza a svédasztalos reggelit.

©

Hôtel Regyn’s Montmartre

minimum: 23 040 forint / szoba / éj

Biztos választás a Montmartre-nál. Foglaláskor – ha a fenti árketóra miatt keressük a szállodát – mindenképpen figyeljünk arra, hogy ne a 4-5. emeleti szállásokat kérjük, hiszen azok borsosabb áron kelnek el.

A berendezés világos vidám, a szállásdíjnak megfelelően szűkös. A fürdőszobákban általában csak fülke található, de tiszták és mindent megtalálunk belül.

©

Hôtel du Champs de Mars

minimum: 33 120 forint / szoba / éj

Az Eiffel torony közelében, a történelmi Mars mező szomszédságában egy csendes, kellemes, belül már-már giccsesen dekorált butik hotel. A környék polgárias, gazdag, a diplomaták is ide költöztek. Anélkül, hogy nagyon tervezgetni kellene a napi útvonalat, a kerület utcáin kellemes kávézókba botlunk – nem biztos, hogy ezeknek hasznát vesszük, hiszen a egy szerény francia reggelit kapunk.

©

Mama Shelter

minimum: 25 560 forint / szoba / éj

A Rue de Bagnolet, ahol a különleges hotelt találjuk, már nem a belvároshoz tartozik, de a közlekedés kényelmes, egyetlen metrózással elérjük a központi kerületeket. Mitől olyan különleges? A formatervezésétől. Vagány, színes, pimasz. Emellett minden szempontból hozza a francia ötletességet és konzervatív kényelmet is.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt

Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt