Diétás üdítőket alkohollal vegyítve jobban berúgunk

Amerikai kutatók szerint ha cukormentes üdítővel vegyítjük a töményt, jobban berúgunk. A normál frissítők cukra ugyanis akadályozza az alkohol véráramba kerülését, az édesítők viszont nem.

  • hvg.hu hvg.hu
Diétás üdítőket alkohollal vegyítve jobban berúgunk

Amerikai tudósok arra jöttek rá, hogy jobban be lehet csípni, ha az ember cukormentes üdítővel keveri az alkoholt - számol be a Daily Mail cikke alapján a Velvet. A veszély leginkább az alakjuk miatt diétás üdítőt ivó nőkre leselkedik. (A diétás kóláról szóló hosszabb cikkünket itt olvashatja!)

A kutatók vodkával kevert üdítőkkel kísérleteztek, ennek során jutottak a megállapításra, hogy a cukros frissítők bekeverésével tovább kitart az ember józansága. Ugyanez áll a boltilag mixelt kombókra (pl. whisky-kólákra, vodka-narancsokra), amiknél szintén cukros üdítő alkotja az alapot. Sőt, ezek fogyasztása után a szakértők szerint sokan ugyanúgy beülnek a volán mögé is - írja a lap.

Az ok: a cukor lassítja az alkohol véráramba jutását, az édesítőszerek viszont nem tesznek ilyet.