Amerikai tudósok arra jöttek rá, hogy jobban be lehet csípni, ha az ember cukormentes üdítővel keveri az alkoholt - számol be a Daily Mail cikke alapján a Velvet. A veszély leginkább az alakjuk miatt diétás üdítőt ivó nőkre leselkedik. (A diétás kóláról szóló hosszabb cikkünket itt olvashatja!)
A kutatók vodkával kevert üdítőkkel kísérleteztek, ennek során jutottak a megállapításra, hogy a cukros frissítők bekeverésével tovább kitart az ember józansága. Ugyanez áll a boltilag mixelt kombókra (pl. whisky-kólákra, vodka-narancsokra), amiknél szintén cukros üdítő alkotja az alapot. Sőt, ezek fogyasztása után a szakértők szerint sokan ugyanúgy beülnek a volán mögé is - írja a lap.
Az ok: a cukor lassítja az alkohol véráramba jutását, az édesítőszerek viszont nem tesznek ilyet.