szerző:
Lukács Andrea
Tetszett a cikk?

Novodomszky lábat villantott, bár ne tette volna. De nem csupán A Dal ügyeletes sztáröltöztetője szolgált meglepetésekkel, A Nagy Duett második szériájának premierjén is volt mit nézni. MTVA-Super tv2 stíluspárbaj.

A görcsös fiatalítás és trendiség nem csak az MTVA gyerekbetegsége, a Super tv2 Nagy Duettjében is volt rá példa. Zsidró Tamás ultrahipszter Gedeon bácsiként tűnt fel, legalábbis a bemutatkozó kisfilmben. Ami azért volt vicces, mert ugyanúgy nézett ki, mint Byealex, A Dal 2. fordulójának huszonéves felfedezettje.  A különbség kb. harminc év, de Keresztes Ildikó dioptriás és Csiszár Jenő mezei hipszterszemüvege óta nem meglepő, hogy a celebek nem bírnak magukkal, és feltétlenül haladni akarnak a korral. Sajnos, nem a sajátjukéval.

Novodomszky az aktuális dög?
©

Novodomszkyt tekintve például óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy hány éves korig, és hány gyerek után szabad még miniszoknyát húzni, és milyen az a lábforma, amitől nem lesz nevetséges.  Az m1műsorvezetőjén az volt, nem is csak a kora, vagy alakja, hanem a hitelessége miatt.  A visszafogott, megbízható, kedves, harsányságtól igen távol álló Novodomszkyra egy futurista, csúcsos galléros rockerhatású kabátot adni nem jó ötlet, ahogy az "inkább jó anyuka és jó feleség, mint jó nő" imázshoz sem illik a hiperszexi szoknyácska. Hacsak nem akarja magát újrapozícionálni, mint aktuális dög. Csak akkor nagyon gyorsan el kell válni, elkezdeni pasikat enni, viszont fogyni 10-15 kilót - akkor máris tökéletesen passzol a szombaton ráparancsolt maskara.

Szulák is kissé csitris
©

Merthogy Szandin (A Nagy Duett) ezért nem hibádzik a forrónadrág. Csupán két évvel fiatalabb Novodomszkynál, gyereke is van három (forrás: wikipedia - a szerk.), meg szerető férje, valahogy a Tinédzser l’amourból kinőtt Pintácsi Alexandránál még mindig működik a fruskahatás. A Nagy Duett bohóckodásához pedig még passzol is, ahogy Gesztesi Károlyon sem vette senki sem komolyan a pink, nagy keretes szemüveget a felkonfban.

Görög Zitát most láttuk utoljára a Nagy duettben
©

Szulák Andrea (duett) leggings-es rakott szoknya megoldása viszont súrolja a határt, mégsem lógott ki a lóláb. Főleg, hogy a műsor felétől ledobta magáról a magassarkút, és a lihegőben végig mezítláb szerepelt. Ezt Janicsák Veca (dal) megoldotta egyszerűbben, az m1 versenyének egyetlen stílusos résztvevője mintás zakó-fekete nadrág-pink tornacipő kombinációban telitalálat volt. Remélhetőleg, a diszkókba is nemsokára beszivárog a lapossarkú-divat: sokkal felszabadultabban tudnak majd bulizni a csajok, nem feszengenek a tetszési vágytól, és a férfiak sem félnek a killer heals hatásaitól. 

Janicsák Veca a Dal stílusnyertese
©

Szinetár Dóra (duett) extravagáns fekete-vörös ombréruhája volt az est egyik fénypontja, róla már tudjuk, hogy nem jó kislány, és a dívasághoz szükséges magánéleti perpatvaron is túl van. Vélhetőleg megfelelő mennyiségű csábítás és csalódás kell ahhoz, hogy egy nő tudja viselni a nőiességét. Odett (dal) ettől még nagyon messze lehet. Ő nem tudta kezelni a merész kivágást, amint elengedte a mikrofonállványt, esetlegnükl igazgatni kezdte testhezálló, hátul hatalmas kivágással megbolondított estélyijét, a természetellenességre még rátett, hogy a műsorvezetők nem hagyták békén, és körbe-körbe forgatták, hogy felhívják a figyelmet a csupasz hátára.  

Fruska három gyerekkel
©

Szexepilben Görög Zita nagyobbat dobott, mint előadásban, csúnyán elbaltázott duettje ellenére a kétgyermekes modell az, akit utál a többi gyerekhájas anyuka az oviban. Fürtös frizurája jól passzolt a haspólóhoz, a pink nadrágot pedig csak ilyen vékony lábakkal lehet mutatósan hordani. Rami (dal) ezzel szemben ribancosra vette a figurát, ami csak azért baj, mert még nemigen ismeri a közönség, de combig érő csizmában és csillogós szuperminiben előadott gyenge produkciója után a hangbéli adottságaira ezentúl sem lesz senki kíváncsi.

Rami dala nem fog megmaradni a köztudatban, csak a lábai
©

Végül Wolf Kati (dal) arany nagyestélyijét is méltatni kell, bár domborulatok hiányában nem tudott nagyot szólni. Még jó, hogy az előadott Celine Dion is híres katasztrofális stílusáról. Tehát lehetett volna hiteles, ha a Csillag Születik Szilota Jenniferén nem ugyanezt a ruhát láttuk volna nemrégiben. A bordó bőrkabát is hasonló karriert futott be, most Szabó Győző (duett) húzta fel, de pár héttel ezelőtt a Voice-ban Berkes Olivéren láthattuk.

Wolf Kati a Dalban, és Szilota a Csillag Születikben
©
Berkes a Voice-ban, Szabó Győző a Nagy Duettben
©

A stílusmustrát egyértelműen a Nagy Duett nyerte. Néhány túlkapástól - Kökény Attila kigombolt rózsaszín inge - eltekintve mindenkiből kihozta a legtöbbet és a legjobbat, míg A Dalban már az is nagy szám lenne, ha Novodomszky a sarkára állna, és ragaszkodna a személyiségéhez passzoló öltözethez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!