szerző:
Lukács Andrea
Tetszett a cikk?

Az X-faktor öltöztetői nagyon profik, néha már túlságosan is. A törekvés dicséretes, még ha néha művire is sikerül egy-egy szereplő. Stíluskritika.

Valami változott az X-faktor stylist-stábjában, bár Tóth Gabi nagyestélyijét még mindig Náray Tamás jegyzi, amit le sem tudna tagadni: szombat este vérvörösben, vasárnap fekete szaténban ült a pultban az egyetlen női zsűritag, ez a szín-anyag-szabás pedig Náray-védjegy. Ezt leellenőrizhetjük, ha a Hajós utcában flangálunk, a divattervező szalonjának kirakata tele van hosszúlábú Tóth Gabikkal, csak nincs ekkora mellük.  Mindkettőt – mármint hosszúláb, nagy mellek – sikerült kidomborítani, szombaton a combtőnél végződő, mélyen dekoltált minivel, vasárnap pedig a félvállas megoldással. Semelyikkel sincs baj, amíg a szeméremajkait nem a combján hordja, vagy a mellbimbóit a kulcscsontján.

Lábak, mellek, buggyok
©

Amúgy már az elején érdemes elmondani, hogy szavunk sem lehetne, már a Mentorok házára úgy kipucolták a versenyzőket, mint az elsőbálozókat, vagy azokat a nagyvárosiakat, akik leszabadulnak egy vidéki esküvőre, és be akarják bizonyítani, hogy fent Pesten micsoda butikok vannak. Csak azért volt zavaró, mert egy vizsgaszituációra kevésbé illik a színpadias hacuka, mint az élő show-kba, de amúgy meg azon fanyaloghatnánk, hogy miért nem tudnak rendesen felöltözni. Szó se róla, nagyon jól mutattak a versenyzők, szépen megfésülködött mindenki, egy gyűrődés sem látszódott sehol.

Ez a szombati műsorban is kiütközött, és még Szikora Róbertnek is feltűnt, aki odahívta magához Szabó Ádámot, hogy egy kicsit meggyűrje zakóját: a produkciójának sem tett jót, hogy élére vasalták.

A műviséget Lilu és Istenes Bence beköszönő dialógusa is aláhúzta, amikor Istenes szétnyitotta fekete zakóját, hogy megmutassa kék szatén bélését, hogy bebizonyítsa, igenis hozzáöltözött Lilu furcsa, csillogós, virágos, mégis elegáns, de protokollárisan már túl rövid koktélruhájához. Furcsa, mert nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy Lilu már nem az a bohókás csajszi, aki volt a Viván, hanem férjes, gyerekes asszony, és ez – amúgy teljesen természetesen – meglátszik testalkatán.

Ugyanezt a hibát a köztévén is elkövették a Dal című műsorban, ahol Novodomszky Évából csináltak túlszexi anyát.

A megasszonyosodás tök jó dolog, nem kell mindenkinek belekezdenie a szálkásításba, és fejveszve elkezdeni fogyókúrázni a szülés után. Igenis lássunk igazi, valós nőket a képernyőn, a harmadik gyerek után is six-packos Rubint Rékák mellett. Viszont akkor már próbáljanak rá olyan ruhát adni, ami illik ehhez a képhez, például a mamis karjait bújtassák háromnegyedes ujjakba, a lábaira pedig legyenek szívesek harisnyát húzni, ha már finomkodó koktélruhába kényszerítik.

Lilu, dr. Kovalcsik Ildikó és Árva Lászlóné egyben
©

A hibát mindkét hétvégi adásban elkövették a műsorvezetővel, míg a többieken legalább az egyik napon tök jó megoldásokat is láthattunk. Krasznai Tünde erkölcseit például – megint egy picit művin – a ruhával is védik, mert elvileg el akarják terelni pornós múltjáról a figyelmet, ezt csak azzal rontják el, hogy folyamatosan beszélnek róla. A zöld denevérszárnyas felsőt jól kompenzálták a koptatott farmerrel, és nem mahináltak a buggyaival, úgy mint Tóth Gabin.

Krasznai Tünde
©

Danics Dórára vasárnap sikerült megfelelő öltözéket találni, a szombati csillogós fellépőruhája viszont elég gagyira sikerült. A Mentorok házában pedig olyan fehér ruhát adtak rá, ami alól tökéletesen kisejlett a fehér tangája, de nála legalább így nem volt kérdés – mint Tóth Gabinál –, hogy húzott-e bugyit. A skótkockás zakó fekete bőr(hatású)nadrág kombináció viszont tökéletes választás volt.

Danics Dóra Geszti csapatában
©

Az együttesek között a Fat Phoenixnek a legkiforrottabb a stílusa, a Bytheway fiúcsapatán is alig volt kivetnivaló, bár a csokornyakkendő ugyanazt a túlgondolkodást jelzi, mint a fiúknál Csordás Ákos fejfedője. Érdekes, hogy Alföldi ezekre milyen jól ráérzett, talán neki kéne öltöztetnie a versenyzőket is. Sőt, rendezhetné ő az egész adást.

A Fat Phoenix a legstílusosabb
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!