szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Economist Intelligence Unit legfrissebb jelentése szerint jelenleg Szingapúrban a legdrágább az élet. Tokió a hatodik helyre csúszott vissza.

2014-ben nem a japán főváros, hanem Szingapúr lett a legdrágább város a világon az Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságkutató legfrissebb felmérése szerint - írja a CNN. Tokió idén a gyenge jen miatt a hatodik helyre csúszott vissza.

A kétévente megjelenő jelentés elkészítése során figyelembe veszik az árfolyam erősödését, az inflációt, és a magas megélhetési költségeket.

©

A jelentés szerint Szingapúrban a költségekhez nagyon komolyan hozzájárul egy az autófenntartáshoz kapcsolódó egyedi díjrendszer. Ebből következik, hogy az áruszállítás itt például háromszor annyiba kerül, mint New Yorkban.

Az itteni életet szintén nehezíti, hogy Szingapúr híján van természetes energia -és vízforrásnak is, emellett pedig a ruházkodás is kiemelkedően drága a városban.

Érdekes, hogy a 131 országot felvonultató listán a legolcsóbb város szintén ázsiai: Mumbai.

A tízes lista a következő:

1. Szingapúr

2. Párizs

3. Oslo

4. Zürich

5. Sydney

6. Caracas

7. Genova

8. Melbourne

9. Tokió

10. Koppenhága

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező