szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lebontották csütörtökön a budapesti Erzsébet téren álló, több mint 150 mázsányi tűzifából épült különleges karácsonyfát. Az adományfából tizenhárom családnak juttat tüzelőt az Ökumenikus Segélyszervezet.

A 4,5 méter széles, 11 méter magas installáció ötezer darabból készült a Hello Wood csapata, a Design Terminál és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet összefogásában. 

Az építőanyagnak használt fahasábokból első körben 3 rászoruló családhoz került az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével, a következő napokban pedig további 10 család részesül a fából, amely a tél végéig fedezi majd tüzelőszükségletüket – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

©

A tervezők szándéka egyrészt az volt, hogy az egymásra figyelés és a szolidaritás fontosságát is szimbolizáló karácsonyfát állítsanak, másrészt pedig az, hogy a lebontott installációhoz használt faanyag a gyakorlatban is segítse a rászoruló családokat.

A segélyszervezet tájékoztatása szerint nemcsak hazai, hanem nemzetközi körökben is osztatlan sikert aratott a különleges karácsonyfa. Mintegy 200 helyen jelent meg cikk az adományfáról a külföldi művészeti és építészeti szaksajtóban, emellett számos országban, illetve nyelven tudósítottak a különleges építészeti alkotásról: többek között oroszul, ukránul, portugálul, indonéz nyelven, koreaiul, kínaiul, olaszul, spanyolul, törökül és bosnyákul, valamint cseh, makedón, holland, francia, lengyel és dél-afrikai oldalakon. Az angol Architects Journal mellékletében és az Arts Illustrated India című indiai művészeti magazinban is tudósítanak az akcióról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO

40 millió Pfizer-vakcinát rendelt a WHO

Szász János: "Mintha katonai junta szállta volna meg az SZFE-t"

Szász János: "Mintha katonai junta szállta volna meg az SZFE-t"