szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Színes Város most Budán festett le egy lepusztult téglafalat, amire pozitív szavakat írtak.

37 pozitív jelentéstartalmú szót festettek az I. kerületi Hegyalja út – Mészáros utca találkozásánál látható téglakerítésre. A csaknem egy évtizede elhanyagolt, mintegy 170 m2 felületű falakat a Színes Város Csoport művészei és a Poli-Farbe festékgyár önkéntesei varázsolták újjá.

A korábbi sárgás vakolat színe elszürkült, a fal omladozni kezdett már, és mivel a környék rendkívül forgalmas, így a környezetterhelés nyoma is évről évre nyomot hagyott a falon. A felületre most viszont másfél hét alatt új vakolat került, amelyre egyedi formákat és olyan pozitív jelentésű szavakat festettek, mint mosoly, öröm, siker, egészség, harmónia, szeretet.

©

Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára azt mondta, a felület a MÁV tulajdonában áll, amely évek óta segíti a csoport munkáját, és az egyik első olyan szervezet volt, amelyik szakmai partnerként hosszú távon melléjük állt.

A Színes Város Csoportot Megyeri András 2008-ban azzal a céllal alapította, hogy minél több kortárs, társadalmi kérdésekre reflektáló műalkotás szülessen Magyarország közterületein. A csoport az elmúlt években közel 40 falfelületet szépített meg, vagy újított fel országszerte.

©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!