szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Romantikus, ugyanakkor különleges randevú program, de nagyobb gyerekekkel is szórakoztató időtöltés lehet a korcsolyázás. Ráadásul most nem is kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha aktív téli kikapcsolódásra vágyunk, mert az idei szezonban Budapest-szerte számos ingyenes korcsolyapálya várja a látogatókat.

Beindult a szezon, közelegnek az ünnepek, és vele együtt az idilli karácsonyi és újévi szabadság és a téli iskolaszünet: mikor máskor, ha nem most érdemes korcsolyázni?! – Összegyűjtöttük azokat a fővárosi korcsolyapályákat, ahol ingyen sportolhatunk.

Zuglói kori

A bosnyák téri templom mellett február 28-ig várja a sportolni vágyókat az ingyenes jégpálya. A pályát tanítási napokon reggel 8 és délután 3 között a zuglói iskolai csoportok látogathatják, azzal a feltétellel, ha előre bejelentkeznek a [email protected] címen. A többiek az iskolások után, délután 3-tól vehetik birtokba a pályát. Vasárnaponként délután 2 és 4 között kulturális programokkal várják az odalátogatókat, most vasárnap, december 20-án 5-kor betlehemi lézerszínházi show-val egybekötött adventi gyertyagyújtás is lesz.

Korcsolyabérlés: ingyenes!

A Zuglói koriról további információkat itt talál.

©

 Jég Veled Óbuda

Jó dolguk van az óbudaiaknak, mert két helyen is korcsolyázhatnak: ingyenes a csusszanás a Fő téren és a békásmegyeri Csobánka téren január 31-ig. A Fő téri pálya reggel 8 és este 10 között, a Csobánka téri reggel 8 és este 8 között tart nyitva. A pályák mellett korcsolyakölcsönző, élező, öltöző és büfé is működik.

A korcsolyabérlés díja: felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft.

©

Bálna terasz

A csúszkálás mellett az elénk táruló panorámában is gyönyörködhetünk a Duna part közvetlen közelében felállított, Fővám téri korcsolyapályán. A Bálna terasz melletti négyszázötven négyzetméteres jégpályát szintén bárki ingyen használhatja. A korcsolyapálya a Bálna nyitvatartási ideje alatt várja a látogatókat: pénteken és szombaton reggel tíz és este 10 között, a hét többi napján 10-től este 8-ig.

Itt 600 Ft/óra díj ellenében bérelhetünk korcsolyát.

©

Újpesti jégpálya

Az újpesti Szent István téren nyílt adventi Meseváros mellett ingyenes korcsolyázási lehetőség várja január végéig a gyerekeket és a felnőtteket. A pálya hétköznap csak délután 3-tól este 9-ig van nyitva, hétvégente 9 és 2, illetve 3 és este 9 között lehet csúszkálni. Itt érdemes arra figyelni, hogy szigorúan csak kesztyűben engedik fel a vendégeket a pályára!

Korcsolyát kölcsönözni 600 Ft-ért lehet.

©

Koripálya a Bazilika előtt

A Szent István Bazilika előtt megrendezett adventi vásár egyik központi eleme a kétszáz négyzetméteres korcsolyapálya. Itt az ingyenesség mellett még annyi extrát is kínálnak, hogy a négy és tizennégy év közti gyerekek minden pénteken, szombaton és vasárnap ingyenes korcsolyaoktatáson vehetnek részt.

©

Hunyadi tér

Akárcsak Óbudán, a Hunyadi téren is előnyt élveznek a korcsolyázni vágyó iskolások. Hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 2 között csak ők vehetik igénybe, a VI. kerület többi lakója csak utánuk.

Korcsolyabérlet: diákoknak 800 FTt, felnőtteknek 1000 Ft a téren felállított faházban.

©

Józsefvárosi jégpálya

A Horváth Mihály téri korcsolyapálya csupán a józsefvárosi lakosoknak díjmentes: ők csak a lakcímkártyájuk felmutatásával élvezhetik a jeges sport örömeit. A más kerületekből érkezők 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő belépődíj ellenében látogathatják a pályát, ami a hét minden napján reggel 8-tól este 8-ig üzemel.

A korcsolyabérlés díja: 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő.

©

 Pár jó tanács: könnyen lehet, hogy a pályákat nem nyitják ki, ha esik az eső, továbbá a jég minősége is ingadozó lehet, mert ideiglenes pályákról van szó, például a Bazilika „jege” valóan műanyagból van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Meghosszabbítják és szigorítják a korlátozásokat Németországban

Meghosszabbítják és szigorítják a korlátozásokat Németországban

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság