szerző:
hvg.hu

Nincs még két éve, hogy 8 és fél évnyi bezártság után az akkor 18 éves Natascha Kampusch kihasználta fogvatartója figyelmetlenségét, és megszökött alagsori cellájából. Most tévés karrierre készül.

Kampusch és Lauda. Lenn és fenn
© AP
A fiatal teremtés azonnal az újságírók kedvencévé vált, mindenki arra volt kíváncsi, milyen érzés volt a föld alatt bezárva tölteni gyerekkora jelentős részét. Számos kritikus hang is megszólalt Kampusch a médiának történt túl korai kiszolgáltatásával kapcsolatban, és állítólag az esetből okulva a hatóságok a nemrég kiderült hasonló ügyben már jóval körültekintőbben jártak el az áldozatok védelmében.

Natascha Kampusch esetében azonban úgy tűnik, a sok interjú és talk show nem okozott komoly kárt, vagy csak egyszerűen most jött ki rajta a Stockholm-szindróma, mert a fiatal lány úgy döntött, hogy maga is médiamunkásként keresi meg a kenyérrevalót. A hölgy Natascha Kampusch Meets... című saját talk show-jának vasárnap lesz a premierje az osztrák Puls4-en, egy új kábelcsatornán.

„Olyan sok mindent leírtak rólam, és olyan sok ember tudni akarja, hogy milyen a másik oldal. Nem könnyű megfelelnem a feladatnak. De örömmel fogadom a kihívást. Amíg csak képes vagy győzni, fejlődsz” – mondta Kampusch.

Sokan azt állítják, akik szorosan követték Natascha átalakulását, hogy nem meglepő az új karrierirány, hiszen amióta csak kiszabadult, arról beszélt, hogy újságíróként szeretne dolgozni, annak ellenére, hogy természetesen nem vett részt semmilyen ilyen irányú képzésben, és a középiskolai tanulmányait sem fejezte még be. Azt sem lehet elfelejteni, hogy mindössze két héttel kiszabadulása után Kampusch mennyire határozott és higgadt volt, amikor első nagyinterjúját adta a televízióban.

A Plus4 csatorna közlése szerint 50 percesre tervezik az adásokat, havonta egyszeri megjelenéssel. A műsort nem élőben szándékoznak adni, hanem felvételről. Kampusch elmondta az osztrák állami hírügynökségnek (APA), hogy szándékai szerint a vendégekkel történő beszélgetés „nagyon nyitott lesz a kamera előtt, és sokat felfed majd saját magamról is. Tényleg tudni akarom, hogy a vendégeim hogyan látják az életüket, a munkájukat, a barátaikat. Vajon elégedettek? Mik az álmaik?”

De Kampusch állítólag a kritikákra is fel van készülve, és biztosra veszi, hogy számos becsmérlője akad majd. Egyelőre a reakciók nagy része csodálja bátorságát, bár Ausztrián kívül többen aggodalmukat fejezték ki a fiatal lány döntése miatt.

A talk show első vendége Niki Lauda, a korábbi autóversenyző lesz, aki jelenleg egy légitársaságot üzemeltet. Lauda elmondta a Kurier nevű lapnak, hogy rossz előérzete volt a dologgal kapcsolatban Kampusch tapasztalatlansága miatt, és ragaszkodott hozzá, hogy a felvétel előtt találkozzanak: „De professzionális volt. És olyan kérdéseket tett fel nekem, amelyeket eddig még soha senki” – értékelte Lauda Kampusch teljesítményét.

MTI Shake

Orosz-magyar siker a belgrádi Eurovíziós Dalfesztiválon

Az orosz Gyima Bilan nyerte az 53. Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjét 25 előadó közül. Az énekes Edvin Marton hegedűkísérete és Jevgenyij Pljuscsenko olimpiai bajnok műkorcsolyázó előadása segítségével hódította meg az európai közönséget.

MTI Világ

Natascha Kampusch: "csak a szökés foglalkoztatott"

Állandóan a szökésre gondolt nyolc és fél éves fogsága alatt Natascha Kampusch. A lányt, mint ismeretes, tízéves korában rabolta el Bécsben Wolfgang Priklopil távközlési technikus, aki öngyilkosságot elkövetett el, miután Natascha megszökött.

MTI Világ

Natascha Kampusch beszél az osztrák tévében

Interjút ad az osztrák közszolgálati televíziónak a tízéves korában elrabolt Natascha Kampusch, aki 8 és fél évi raboskodás után megszökött rabtartójától. Az interjút szerdán, 20.15 órakor az ORF kettes csatornáján közvetítik

Vélemény

Interjú a megkerült Natascha Kampusch-sal

Csaknem egy hónappal szökése után a nyilvánosság előtt is megszólalt Natascha Kampusch, a 10 évesen elrabolt, és 8 évig fogságban tartott osztrák lány. Megpróbáltatásairól, szökéséről és terveiről beszámolt a News Magazin kiadójának, Alfred Wormnak és Annika Fischernek, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) tudósítójának. Az interjút péntek reggeli teljes terjedelmében közlik a Pannon Lapok Társasága kezében lévő megyei illetve városi napilapok.

Shake

„Ha látjuk a melleink közti árkot, mások is látják”

Ha a céges partin a főnök valakinek a dekoltázsán felejti a szemét, az illető biztos lehet benne, hogy rossz ruhát választott. Díjkiosztókon, céges ünnepségeken, ügyfelekkel való üzleti poharazgatáson hamar elfelejtik a férfiak a munkahelyi szabályokat, főleg, ha erre okot adnak a női munkatársak.

MTI Shake

Edvin Marton: "történelmet írtunk"

Oroszországra és nem csak az orosz dalra szavaztak az Eurovíziós Dalfesztivál nézői - mondta a verseny győztese, Gyima Bilan vasárnap hajnalban Belgrádban. Az orosz énekes partnere, a magyar Edvin Marton szerint történelmet írtak a szerbiai fővárosban.

Beer Miklós és a tornasor

Beer Miklós és a tornasor

Egy órával a halálos balesete előtt még a motorjáról posztolt a volt NFL-sztár

Egy órával a halálos balesete előtt még a motorjáról posztolt a volt NFL-sztár

Jóformán rájuk zuhant a gleccser, de túlélték

Jóformán rájuk zuhant a gleccser, de túlélték

Sokba került az adófizetőknek, hogy ebben az iskolában Wass Albert ne legyen tananyag

Sokba került az adófizetőknek, hogy ebben az iskolában Wass Albert ne legyen tananyag

Orbán: A magyar demokráciát ért bírálatok politikai természetűek, nincs ténybeli alapjuk

Orbán: A magyar demokráciát ért bírálatok politikai természetűek, nincs ténybeli alapjuk

Káosz és krízis, avagy a két Matteo háborúja Rómában

Káosz és krízis, avagy a két Matteo háborúja Rómában